Розділи
Матеріали

Ікра з баклажанів по-одеськи: рецепт від справжнього одесита

Оксана Ханас
Фото: ponomar_valeriy/instagram

Запечені на грилі овочі, необхідні для приготування ікри, будуть ароматнішими і додадуть страві особливого смаку.

Популярність баклажанів, як і їхню користь, складно переоцінити, особливо під час пікніків. Адже приготовані на грилі, ці овочі не перестають тішити своїм смаком. Кулінарний блогер Валерій Пономар пропонує приготувати іру з баклажанів по-одеськи, причому запікати їх він пропонує на грилі. Тоді ікра вийде більш ароматною. Хто як не справжній одесит може краще розповісти і показати, як робити цю смачну намазку.

Ікра з баклажанів по-одеськи

Інгредієнти:

  • баклажани — 3 шт;
  • солодкий перець — 3 шт;
  • помідор — 3 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • гострий перець — 1/2 шт;
  • рослинна олія — 1 ст. л;
  • сіль і чорний перець до смаку.

Спосіб приготування:

Овочі запекти на вугіллі або в духовці, але на вугіллі буде ароматніше. Накрити їх плівкою або помістити в пакет, щоб легко очистити від шкірки.

Усі овочі нарізати ножем, щоб відчувався кожен шматочок, заправити олією, сіллю і перцем.

Залишити на 30 хвилин настоятися і можна пробувати.

Читайте також:

Ідеальне поєднання: рецепт баклажанів, запечених із м'ясом

Незмінно викликають фурор: рецепт маринованих цілком баклажанів на зиму

Яскраво та ароматно: рецепт салату з баклажанами та сиром