Розділи
Матеріали

Овочева закуска на зиму: рецепт смачного салату з баклажанів

Дар'я Бережна
Фото: Getty | Салат із баклажанів

Поки сезон баклажанів, варто ними наїстися і приготувати про запас, щоб тішити себе і взимку.

Салат із баклажанів на зиму — це чудовий спосіб заготовити ці чудові овочі на зиму. Баклажани чудово поєднуються з іншими сезонними овочами — насамперед із болгарським перцем і помідорами. Фокус розповість, як його приготувати.

Салат із баклажанів

Інгредієнти:

  • баклажани — 600 г;
  • помідори — 800 г;
  • болгарський перець — 300 г;
  • цибуля — 200 г;
  • морква — 200 г;
  • чотири зубчики часнику;
  • рослинна олія — 100 мл;
  • оцет — 2 ст. л.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль за смаком;
  • лавровий лист — 2 шт;
  • чорний перець горошком — 10 шт.

Баклажани наріжте невеликими кубиками. Залийте їх холодною водою зі столовою ложкою солі та залиште на пів години.

Очистіть болгарський перець і наріжте соломкою. Морквину наріжте маленькими кубиками. Цибулю — наріжте півкільцями.

У пательні розігрійте олію й обсмажте цибулю та моркву на невеликому вогні протягом 4–5 хвилин. Додайте нарізаний перець і тушкуйте все разом ще 5–7 хвилин, приправивши сіллю. Викладіть в окрему миску.

Помідори можна очистити від шкірки, опустивши на пів хвилини в окріп, а потім у холодну воду. Багато хто цей етап воліє пропускати.

Відкиньте замочені баклажани на друшляк і обсушіть. Розігрійте сковороду з олією та обсмажте шматочки баклажанів протягом 5–7 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Перекладіть у миску з обсмаженим перцем, цибулею і морквою.

Наріжте помідори невеликими шматочками і тушкуйте в сотейнику протягом 10 хвилин, додавши горошини перцю, цукор і сіль.

Додайте до помідорів усі обсмажені овочі з миски, доведіть суміш до кипіння, помішуючи, додайте лавровий лист і тушкуйте овочі 5–7 хвилин на невеликому вогні.

Додайте тонко нарізаний часник, потім оцет і тушкуйте ще хвилину. Гарячий салат із баклажанів розкладіть по підготовлених стерилізованих банках і закрийте герметично кришками.

Склад салату ви можете змінювати на свій смак. Наприклад, додати гострий перець, або зменшити кількість моркви, або перців.

Читайте також:

Неймовірно смачна закуска на зиму: рецепт маринованих баклажанів

Ікра з баклажанів по-одеськи: рецепт від справжнього одесита

Равіолі з кабачків: як приготувати оригінальну та смачну закуску