Розділи
Матеріали

Стейки з баклажанів: як приготувати смачну закуску в хрусткому паніруванні

Дар'я Бережна
Фото: home_recept/instagram | Баклажанові стейки

Ці стейки з баклажанів ідеально підходять як основна страва або закуска. Це смачна альтернатива традиційним м'ясним котлетам і стейкам.

Баклажани можна запікати, тушкувати та смажити. А якщо обваляти їх у паніруванні, то вийде прекрасна закуска. Рецептом поділилися на сайті Misya.

Стейки з баклажанів

Інгредієнти:

  • 500 г баклажанів;
  • 50 г великої солі;
  • 1 яйце;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • 30 г тертого пармезану;
  • 1 щіпка дрібної солі.

Вимийте й почистіть баклажани, потім наріжте їх скибочками (приблизно 0,5 см), розкладіть на таці, посипте великою сіллю і дайте постояти 30–60 хвилин.

Баклажани промийте і обсушіть, потім вмочіть кожну скибочку спочатку в яйце, потім у сухарі з пармезаном і повторіть (знову в яйце і знову в сухарі).

Обсмажте стейки з баклажанів по кілька штук у гарячій олії, підрум'янивши їх з обох боків, а потім викладіть на кухонний папір.

Котлети з баклажанів готові, вам залишається тільки насолоджуватися ними. А можна між двома скибочками підсмажених баклажанів додати соус із густого йогурту з часником і кропом. Так вийде ще смачніше.

Читайте також:

Овочева закуска на зиму: рецепт смачного салату з баклажанів

Пряний і з густим соусом: рецепт угорського гуляшу

Неймовірно смачна закуска на зиму: рецепт маринованих баклажанів