Розділи
Матеріали

Ідеальна спаржева квасоля: як її готувати, щоб вона залишалася зеленою та соковитою

Дар'я Бережна
Фото: Freepik | Спаржева квасоля

Спаржева квасоля — це дуже смачно. І її просто приготувати. Але є секрет.

Спаржева квасоля, або зелена квасоля, відрізняється від звичайної квасолі тим, що її їдять разом зі стручками. З неї роблять салати, запіканки, супи та готують смачні прості гарніри з добавками. Але іноді вона виходить або занадто жорсткою, або її перетравлюють. Фокус розповість, як готувати спаржеву квасолю, щоб вона залишалася яскраво-зеленою і хрусткою.

Спаржева квасоля

Інгредієнти:

  • 600 г зеленої квасолі;
  • 1 л води;
  • 1 ч. л. солі;
  • Лід.

У стручків квасолі ножицями відріжте кінчики. Смикніть за кінчик — якщо відокремлюється тонка "струнка", видаліть її, це жорсткі волокна і вони у страві не потрібні. Довгі стручки квасолі розріжте навпіл.

Доведіть воду до бурхливого кипіння, посоліть, додайте квасолю. Варіть без кришки рівно 3 хвилини.

Підготуйте крижану ванну: у миску налийте холодну воду і покладіть 1-2 великі жмені льоду.

Відкиньте квасолю на друшляк і відразу ж викладіть у крижану воду. Залиште там на кілька хвилин, після чого вийміть і обсушіть. Можна й не додавати лід, але вода має бути холодною. Також зберігають яскравий колір і хрусткість і броколі. Тепер квасолю можна їсти, а можна готувати з іншими інгредієнтами.

Що можна додати до спаржевої квасолі:

  • свіжі помідори, бринза, або фета, оливкова олія;
  • бекон, цибуля-шалот, часник і чебрець;
  • рубані варені яйця з вершковим маслом і тертим твердим сиром;
  • в'ялені помідори з оливками і маслинами;
  • смажені кубики картоплі з часником і петрушкою;
  • шинка, зелена цибуля;
  • пластівці червоного перцю.

Читайте також:

Головні ласощі серпня: як правильно готувати та зберігати варену кукурудзу

Швидко і просто приготувати: рецепт маринованих кабачків по-корейськи

Овочева закуска на зиму: рецепт смачного салату з баклажанів