Швидко і просто приготувати: рецепт маринованих кабачків по-корейськи

Мариновані кабачки по-корейськи, кабачки маринад, маринад для кабачків
Фото: Домашня консервація | Мариновані кабачки по-корейськи

Важливо вибрати саме молоді кабачки, у яких ще ніжне й маленьке насіння та пружна м'якоть.

Мариновані кабачки по-корейськи дуже швидко готуються. І чудово доповнять страви з м'яса або риби. Головне вибирайте молоді кабачки з найдрібнішим насінням і ніжною шкіркою, яку не потрібно зрізати. Закуска виходить дуже смачною. Фокус розповість, як її приготувати.

Мариновані кабачки по-корейськи

Інгредієнти:

  • молоді кабачки — 500 г
  • кріп — 15 г
  • три зубчики часнику;
  • олія оливкова — 60 мл;
  • лимонний сік — 1 ст. л.;
  • насіння коріандру — 3 г;
  • перець чорний горошок — 5 шт;
  • кунжут — 1 ст. л.;
  • сіль, цукор — по 3 г.

Приготуйте маринад. Очищені зубчики часнику дрібно наріжте. Також можна пропустити часник через прес.

Кріп дрібно наріжте та додайте в мисочку до часнику. Влийте оливкову олію та лимонний сік.

Подрібніть товкачем у ступці насіння коріандру та горошини чорного перцю. Додайте спеції в миску із заправкою, всипте сіль і цукор. Перемішайте маринад і залиште до повного розчинення цукру і солі.

Кабачки вимийте і обсушіть паперовими рушниками, зріжте кінчики і наріжте кабачки дуже тонкими поздовжніми скибочками.

Викладіть скибочки кабачків у миску з маринадом. Акуратно перемішайте, щоб усі скибочки покрив маринад.

Затягніть миску з маринованими кабачками по-корейськи харчовою плівкою або накрийте щільною кришкою. Приберіть закуску на 30 хвилин у холодильник. За цей час кабачки достатньо замаринуються, але збережуть щільну текстуру.

Вийміть миску з кабачками із холодильника, знову акуратно перемішайте і викладіть закуску в гарний салатник, посипте насінням кунжуту і відразу подавайте на стіл.

Замість лимонного соку можна додати 2 чайні ложки столового оцту, оливкову олію замініть іншою рослинною олією за вашим вибором. Також у маринад можна додати 1 лавровий лист або гілочку естрагону. А кабачки за потреби замініть на молоді цукіні.

Також насіння кунжуту для маринованих кабачків по-корейськи швидкого приготування краще злегка підсмажити на сухій сковороді.

Читайте також:

Смачний рецепт на зиму: рецепт кабачкової ікри по-херсонськи

Кабачки на зиму з томатною пастою: рецепт смачної заготовки на зиму

Аджика з томатів і волоських горіхів: рецепт популярного соусу по-новому