Швидко і просто приготувати: рецепт маринованих кабачків по-корейськи
Важливо вибрати саме молоді кабачки, у яких ще ніжне й маленьке насіння та пружна м'якоть.
Мариновані кабачки по-корейськи дуже швидко готуються. І чудово доповнять страви з м'яса або риби. Головне вибирайте молоді кабачки з найдрібнішим насінням і ніжною шкіркою, яку не потрібно зрізати. Закуска виходить дуже смачною. Фокус розповість, як її приготувати.
Мариновані кабачки по-корейськи
Інгредієнти:
- молоді кабачки — 500 г
- кріп — 15 г
- три зубчики часнику;
- олія оливкова — 60 мл;
- лимонний сік — 1 ст. л.;
- насіння коріандру — 3 г;
- перець чорний горошок — 5 шт;
- кунжут — 1 ст. л.;
- сіль, цукор — по 3 г.
Приготуйте маринад. Очищені зубчики часнику дрібно наріжте. Також можна пропустити часник через прес.
Кріп дрібно наріжте та додайте в мисочку до часнику. Влийте оливкову олію та лимонний сік.
Подрібніть товкачем у ступці насіння коріандру та горошини чорного перцю. Додайте спеції в миску із заправкою, всипте сіль і цукор. Перемішайте маринад і залиште до повного розчинення цукру і солі.
Кабачки вимийте і обсушіть паперовими рушниками, зріжте кінчики і наріжте кабачки дуже тонкими поздовжніми скибочками.
Викладіть скибочки кабачків у миску з маринадом. Акуратно перемішайте, щоб усі скибочки покрив маринад.
Затягніть миску з маринованими кабачками по-корейськи харчовою плівкою або накрийте щільною кришкою. Приберіть закуску на 30 хвилин у холодильник. За цей час кабачки достатньо замаринуються, але збережуть щільну текстуру.
Вийміть миску з кабачками із холодильника, знову акуратно перемішайте і викладіть закуску в гарний салатник, посипте насінням кунжуту і відразу подавайте на стіл.
Замість лимонного соку можна додати 2 чайні ложки столового оцту, оливкову олію замініть іншою рослинною олією за вашим вибором. Також у маринад можна додати 1 лавровий лист або гілочку естрагону. А кабачки за потреби замініть на молоді цукіні.
Також насіння кунжуту для маринованих кабачків по-корейськи швидкого приготування краще злегка підсмажити на сухій сковороді.
Читайте також:
Смачний рецепт на зиму: рецепт кабачкової ікри по-херсонськи
Кабачки на зиму з томатною пастою: рецепт смачної заготовки на зиму
Аджика з томатів і волоських горіхів: рецепт популярного соусу по-новому