Кабачки на зиму з томатною пастою: рецепт смачної заготовки на зиму
Це дуже смачна заготовка. Її просто готувати і вона чудово зберігається.
Кабачки на зиму з томатною пастою — це проста і смачна заготівля. Особливо, якщо у вас багато кабачків і хочеться спробувати щось новеньке. Пікантності їм надає часник і оцет. Рецпетом поділилися на сайті 1000.menu.
Кабачки з томатною пастою
Інгредієнти:
- кабачки — 2 кг;
- вода — 1,5 л;
- томатна паста (з гіркою) — 4 ст. л.;
- рослинна олія — 3 ст. л.;
- сіль — 4 ч. л.;
- цукор — 6 ч. л.;
- часник — 6 зубчиків;
- оцет 9% — 3 ст. л.
Для рецепта краще взяти молоді кабачки. Наріжте кабачки спочатку кільцями завтовшки 0,5 — 1 см, а потім кожне кільце розріжте навпіл або на чотири частини.
Томатну пасту розведіть у воді до однорідного стану. За смаком кількість пасти можна збільшити до 6-7 ложок. Влийте рослинну олію. Додайте сіль і цукор.
У каструлю відправте кабачки та поставте на плиту. На сильному вогні, іноді помішуючи, доведіть усе до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть до м'якості. Додайте в каструлю часник, пропущений через прес і влийте оцет. Перемішайте і спробуйте. За потреби додайте сіль, цукор або оцет. Потримайте на вогні ще хвилину.
Банки та кришки простерилізуйте, розкладіть кабачки по банках і закрийте кришками.
Читайте також:
Закуска №1: рецепт соковитих кабачкових рулетів із начинкою
Найсмачніша страва з Грузії: рецепт лобіо зі стручкової квасолі
Аджика з томатів і волоських горіхів: рецепт популярного соусу по-новому