Розділи
Матеріали

Найсмачніший львівський сирник: рецепт популярного українського десерту

Дар'я Бережна
Фото: lizaglinskaya/Instagram | Львівський сирник

Це один із тих десертів, який не втрачає популярності з роками.

Рецептів львівського сирника є безліч. Майже як борщу. Навіть у самої Дарії Цвек в популярній книзі "Домашнє печиво" їх кілька. Це один із них. Якщо не любите родзинки, можна додати курагу, або цукати. Рецептом поділились на сайті Cookpad.

Львівський сирник

Інгредієнти:

  • 900 г кисломолочного сиру;
  • 150 г цукру;;
  • 10 г ванільного цукру
  • 4 великих яйця;
  • 100 г масла;
  • 40 г манки;
  • 20 г крохмалю;
  • 125 г родзинок;
  • цедра одного лимону.

Для глазурі:

  • 8 ст. л. цукру;
  • 4 ст. л. какао;
  • 8 ст. л. молока;
  • 50 г масла.

Кисломолочний сир змішайте з цукром та яйцями, добре збийте блендером до однорідної консистенції, додайте вершкове масло, манну крупу та крохмаль. І ще раз добре перемішайте блендером.

Родзинки залийте окропом на 1 хвилину, злийте воду та дайте рідині стекти. І додайте до сирної маси. Також додайте тонко натерту лимонну цедру.

Сирну масу покладіть у прямокутну форму вистелену пергаментом, і випікайте приблизно 45-50 хвилин на 180 градусах. Дайте охолонути.

І готуйте глазур. Додайте в каструлю какао, молоко, цукор. Перемішайте і поставте на вогонь. Коли почне гуснути, додайте 50 грам масла і все, глазур готова. Полийте остиглий сирник глазур'ю та дайте застигнути у холодильнику.

Читайте також:

Універсальний та дуже смачний десерт: покроковий рецепт бісквітного торта зі сметанним кремом і фруктами

Що таке Намелака і як його готувати: оригінальний рецепт солодкого японського крему

Здобний пиріг із заварним кремом: як приготувати вишуканий десерт