Розділи
Матеріали

Борщ у банці: рецепт заправки на зиму

Дар'я Бережна
Фото: УНІАН | Заправка для борщу на зиму

Ця заправка готується з кислими яблуками, яка надає потім борщу приємної пікантності.

Борщ — це справжній символ України. І якщо ви любите борщ, то варто зараз, коли є можливість, приготувати заготовку на зиму, щоб і потім насолоджуватися смачним борщем. Рецептом поділилися на сайті Morshyn.

Заправка для борщу на зиму

Інгредієнти:

  • буряк — 600 г;
  • білокачанна капуста — 800 г;
  • ріпчаста цибуля — 200 г;
  • морква — 350 г;
  • солодкий перець — 250 г;
  • помідори — 800 г;
  • кислі яблука — 150 г;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • гвоздика — 3 штуки;
  • духмяний перець горошком — 5 штук;
  • чорний перець горошком — 5 штук;
  • рослинна олія — 125 мл;
  • вода — 250 мл;
  • часник — за смаком;
  • оцет 70% — 1 ч. л.

Підготуйте всі інгредієнти. Буряк вимийте, покладіть у холодну воду, поставте на середній вогонь і варіть 15 хвилин після закипання. Потім очистіть буряк і наріжте соломкою.

Капусту нашаткуйте, а моркву натріть на крупній тертці. Цибулю, перець і помідори наріжте невеликими кубиками. Яблука — соломкою.

У велику каструлю налийте воду та олію. Складіть у каструлю нарізані свіжі овочі та перемішайте. Потім додайте буряк і знову перемішайте.

Додайте до овочів яблука, цукор, гвоздику, сіль, обидва види перцю і часник, пропущений через прес. Знову перемішайте. На середньому вогні доведіть до кипіння і готуйте пів години.

Розкладіть заготовку в підготовлені банки та закатайте. Переверніть банки на кришку і після охолодження сховайте в темне сухе місце.

З початкової кількості продуктів вийде близько 4 л заготовки. Щоб зварити борщ, 1 частину заготовки потрібно додати до 1 частини бульйону.

Читайте також:

Борщ із молодих овочів: як готувати і як смакувати

Освіжаючий і дуже смачний: рецепт холодного литовського борщу

За традиційним рецептом: як приготувати справжній червоний борщ