Розділи
Матеріали

Смачніше, ніж у магазині: рецепт домашнього кетчупу на зиму

Дар'я Бережна
Фото: Домашня консервація | Домашній кетчуп

Літо закінчилося, а це означає, що саме час робити заготовки на зиму.

У магазинах продається безліч різних соусів із помідорів і кетчупів. Але чудовий соус можна приготувати і на домашній кухні. Смачний домашній кетчуп на зиму стане чудовим доповненням до будь-яких страв. Фокус розповість, як його приготувати.

Домашній кетчуп

Інгредієнти:

  • помідори — 3 кг;
  • цибуля ріпчаста — 350 г;
  • часник — 5 зубчиків;
  • цукор — 50 г;
  • сіль — 18 г;
  • оцет столовий 9% — 1 ст. л.;
  • лавровий лист — 2 шт;
  • перець духмяний — 10 шт;
  • гвоздика — 5 шт;
  • насіння гірчиці — 0,5 ч. л.;
  • коріандр — 0,5 ч. л.

Помідори миємо та нарізаємо великими шматочками. Викладаємо їх у каструлю і ставимо на середній вогонь, періодично помішуючи.

Чистимо ріпчасту цибулю та часник, подрібнюємо. Додаємо в каструлю до помідорів. І додаємо всі приправи та спеції. Перемішуємо і готуємо на середньому вогні без кришки ще близько півгодини.

Потім томатний соус потрібно протерти через сито. Перемішуємо і варимо ще 15 хвилин. Коли кетчуп стане настільки густим, як вам подобається, додаємо сіль і цукор і проварюємо ще хвилин сім. Наприкінці додаємо оцет, але пробуємо, бо помідори теж можуть виявитися досить кислими.

Розливаємо томатний соус по банках і закриваємо. Перевертаємо банки денцем догори і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.

Читайте також:

Відмінно підійде до м'яса: рецепт гострого соусу на зиму

Аджика з томатів і волоських горіхів: рецепт популярного соусу по-новому

Один із найпопулярніших соусів у світі: рецепт яблучного чатні