Розділи
Матеріали

Завжди виходять дуже смачними: рецепт чебуреків, у яких багато начинки

Дар'я Бережна
Фото: Instagram brahmanden | Чебуреки

В цьому рецепті просте тісто, а начинки багато, тому вони виходять хрусткими та соковитими.

В чебуреках головне, щоб начинки було багато, а тісто – тоненьким. Тоді вони смакуватимуть найкраще. І готуються вони дуже просто, головне тільки почати. Рецептом поділились на сайті Smachno.

Тісто важливо приготувати завчасно, щоб воно мало час "відпочити". І кладіть багато цибулі, бо тоді начинка вийде соковитою та смачною.

Краще за все ліпити чебуреки безпосередньо перед смаженням, а їсти одразу після нього. Смажити чебуреки потрібно у великій кількості добре розігрітої олії. Її повинно бути стільки, щоб вона доходила принаймні до половини товщини чебурека.

Чебуреки

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна;
  • 280 мл сироватки чи молока;
  • 1 ч. л. солі.

Для фаршу:

  • 500 г свинячого фаршу;
  • три подрібнені цибулини;
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю;
  • 10 г солі.

Готуйте тісто. В сироватці розчиніть сіль, додайте борошно та замісіть еластичне тісто. Місіть 10–12 хвилин. Тісто повинно стати однорідним та не липнути до рук. Потім накрийте тісто злегка вологим рушником та залиште на 30 хвилин відпочивати.

Свинячий фарш, цибулю, сіль та перець помістіть у глибоку миску та добре вимішайте.

Тісто розділіть на дві частини та тонко розкачайте на присипаній борошном поверхні. Круглою мискою виріжте великі круги з тіста.

З обрізків знову зберіть кулю тіста, розкачайте та повторіть процедуру. І ліпіть чебуреки з вирізаних кругів. На кожну половинку круга з тіста викласти по 2–3 ст. л. фаршу.

Складіть дві половинки круга разом, краї защіпніть та притисніть виделкою.

Викладіть чебуреки на дошку, присипану борошном. Коли усі чебуреки зліплені, розігрійте велику сковорідку з олією та коли олія добре розігріється, викладайте партіями чебуреки. Смажте по 3–5 хвилин з кожного боку.

Подавати одразу ж з улюбленим соусом.

Читайте також:

Сирні палички на кефірі: рецепт перекусу на всі випадки життя

Мініпіци швидко і без клопоту: покроковий рецепт (відео)

Ліниві пельмені: як приготувати смачні штрулі з фаршем