Зазвичай лечо готують із солодкого перцю та помідорів. Але з баклажанами теж виходить дуже смачно.
Лечо з баклажанів точно заслуговує на вашу увагу. Особливо приємно буде відкрити таку банку взимку, коли свіжі овочі вже не в такому достатку, як восени. Подавати лечо з баклажанів і перцю з помідорами можна як холодну закуску або як додатковий гарнір до м'яса. Фокус розповість, як його приготувати.
Лечо з баклажанами
Інгредієнти:
- баклажан — 1 кг;
- помідори — 600 г;
- перець солодкий червоний — 500 г;
- одна цибулина;
- п'ять зубчиків часнику;
- олія рослинна рафінована — 200 мл;
- оцет столовий 9% — 100 мл;
- цукор — 4 ст. л.;
- сіль — 2 ст. л.;
- паприка сушена — 1 ч. л.
Баклажани наріжте кубиками. Наріжте цибулю півкільцями, а часник — великими шматочками. Солодкий перець теж наріжте кубиками, а помідори — як хочете.
У глибокій сковорідці розігрійте на середньому вогні рослинну олію. Покладіть цибулю і тушкуйте, часто помішуючи, до прозорості.
Додайте в сковорідку помідори і готуйте на повільному вогні, поки вони не стануть м'якими. Не знімаючи сковорідку з вогню, розімніть помідори в пюре.
Покладіть баклажани в сковорідку з томатно-цибулевим соусом. Додайте солодкий перець, часник. Приправте овочі паприкою. І зеленню на свій смак: м'ятою, петрушкою. Посоліть, всипте цукор і акуратно перемішайте.
Зменште нагрівання до мінімального, накрийте сковорідку кришкою і готуйте лечо 45 хвилин. Перевірте готовність і додайте сіль, перець і цукор, якщо потрібно.
Стерилізуйте банки та кришки. Поставте банки в каструлю з водою і прокип'ятіть на середньому вогні протягом 10 хвилин. Кришки також прокип'ятіть протягом кількох хвилин.
Зніміть сковорідку з вогню. Влийте оцет і перемішайте овочі. Розкладіть гаряче лечо в підготовлені простерилізовані банки та герметично закрийте.
Читайте також:
Делікатес із баклажанів: рецепт дуже апетитної закуски
Фаршировані овочі: як приготувати смачні баклажани, перці та томати
Ідеальне поєднання: рецепт баклажанів, запечених із м'ясом