Дуже просто приготувати: рецепт лечо з баклажанів на зиму

Лечо з баклажанами, лечо з баклажанів, баклажани рецепт, баклажани на зиму
Фото: Getty | Лечо з баклажанами

Зазвичай лечо готують із солодкого перцю та помідорів. Але з баклажанами теж виходить дуже смачно.

Лечо з баклажанів точно заслуговує на вашу увагу. Особливо приємно буде відкрити таку банку взимку, коли свіжі овочі вже не в такому достатку, як восени. Подавати лечо з баклажанів і перцю з помідорами можна як холодну закуску або як додатковий гарнір до м'яса. Фокус розповість, як його приготувати.

Лечо з баклажанами

Інгредієнти:

  • баклажан — 1 кг;
  • помідори — 600 г;
  • перець солодкий червоний — 500 г;
  • одна цибулина;
  • п'ять зубчиків часнику;
  • олія рослинна рафінована — 200 мл;
  • оцет столовий 9% — 100 мл;
  • цукор — 4 ст. л.;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • паприка сушена — 1 ч. л.

Баклажани наріжте кубиками. Наріжте цибулю півкільцями, а часник — великими шматочками. Солодкий перець теж наріжте кубиками, а помідори — як хочете.

У глибокій сковорідці розігрійте на середньому вогні рослинну олію. Покладіть цибулю і тушкуйте, часто помішуючи, до прозорості.

Додайте в сковорідку помідори і готуйте на повільному вогні, поки вони не стануть м'якими. Не знімаючи сковорідку з вогню, розімніть помідори в пюре.

Покладіть баклажани в сковорідку з томатно-цибулевим соусом. Додайте солодкий перець, часник. Приправте овочі паприкою. І зеленню на свій смак: м'ятою, петрушкою. Посоліть, всипте цукор і акуратно перемішайте.

Зменште нагрівання до мінімального, накрийте сковорідку кришкою і готуйте лечо 45 хвилин. Перевірте готовність і додайте сіль, перець і цукор, якщо потрібно.

Стерилізуйте банки та кришки. Поставте банки в каструлю з водою і прокип'ятіть на середньому вогні протягом 10 хвилин. Кришки також прокип'ятіть протягом кількох хвилин.

Зніміть сковорідку з вогню. Влийте оцет і перемішайте овочі. Розкладіть гаряче лечо в підготовлені простерилізовані банки та герметично закрийте.

Читайте також:

Делікатес із баклажанів: рецепт дуже апетитної закуски

Фаршировані овочі: як приготувати смачні баклажани, перці та томати

Ідеальне поєднання: рецепт баклажанів, запечених із м'ясом