Розділи
Матеріали

Якщо максимально спростити рецепт: найшвидші та дуже ліниві голубці

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Найшвидші та дуже ліниві голубці

Якщо вам подобається поєднання смаків у голубцях, але не хочеться возитися з капустою, то цей рецепт для вас.

Голубці — це м'ясний фарш із морквою, рисом і приправами в капустяному листі. Але капуста тверда, і щоб загорнути в неї начинку, потрібно листя розпарювати в окропі. Це займає час. Тож якщо вам зовсім ліньки возитися, але голубців хочеться, спробуйте цей рецепт. Фокус розповість, як приготувати найшвидші та дуже ліниві голубці.

Швидкі ліниві голубці

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу;
  • 400 г білокачанної капусти;
  • півсклянки вареного рису;
  • одна цибулина;
  • одна морквина;
  • 200 г сметани;
  • 200 г томатної пасти;
  • сіль, мелений чорний перець.

Цибулю дрібно наріжте. Морквину натріть на тертці. Обсмажте їх у рослинній олії на сковороді до напівготовності.

Додайте в цю ж сковорідку дрібно нашатковану капусту, і тушкуйте все разом хвилин зо півгодини, додавши трохи води і закривши кришкою. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте до овочів фарш і готуйте, близько 15 хвилин.

Відваріть рис у підсоленій воді та додайте до фаршу й овочів. Усе перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком, якщо потрібно. Влийте в сковорідку суміш томатної пасти та сметани. Тушкуйте все до готовності, перемішуючи час від часу. Найлінивіші голубці готові.

Можна в соус не додавати сметану, а обійтися тільки томатною пастою. І сметану вже класти в тарілку всім охочим.

Читайте також:

Нічого загортати не доведеться: рецепт лінивих голубців

Як приготувати ніжні голубці з молодої капусти: покроковий рецепт смачної страви

Пісні голубці за старовинним буковинським рецептом: як приготувати смачну страву