Розділи
Матеріали

Паштет із яловичої печінки: покроковий рецепт смачної та ситної намазки

Оксана Ханас
Фото: ponomar_valeriy/instagram | Паштет із яловичої печінки

Ром і мускатний горіх надають паштету вишуканого смаку. А якщо приготувати печінку для нього на вугіллі, то отримаєте ще й незабутній аромат.

Паштет із яловичої печінки нічим не поступається за своїми якостями курячому. Він такий самий смачний, ніжний і чудово підходить для намазки на тости та бутерброди. Своїм рецептом цієї страви поділився відомий одеський кулінарний блогер Валерій Пономар.

Паштет із яловичої печінки

Інгредієнти:

  • печінка — 600 г;
  • молоко — 0,5 літра (будь-яке);
  • вершкове масло — 60 г;
  • цибуля — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • ром — 1 ст. л;
  • мускатний горіх — дрібка;
  • сіль — 1/2 ч. л;
  • чорний перець — 1/3 ч. л (можна білий перець);
  • вершки 30% — 300 мл.

Спосіб приготування:

Печінку очистити від плівки, нарізати однаковим розміром шматочки та залити молоком на 30 хвилин. Воно прибирає неприємний запах і залишки крові.

Цибулю обсмажити з морквою до м'якості моркви, додати ром, вершкове масло і мускатний горіх

Печінку готувати на вугіллі до повної готовності. Перевіряємо, прорізавши ножем до шампура. Завдяки приготуванню на вугіллі продукт отримає легкий аромат диму.

Усі продукти помістити в чашу блендера, додати вершки, сіль і перець, перебити до однорідної маси.

Готовий паштет помістити в скляну банку і відправити в холодильник до застигання. Зверху його можна залити розтопленим вершковим маслом.

Читайте також:

Курячий паштет по-домашньому: рецепт смачної намазки для бутербродів

Ідеальна закуска на святковий стіл: рецепт паштету зі скумбрії

Ідеальна намазка: рецепт паштету з куркою та грибами