Ідеальна закуска на святковий стіл: рецепт паштету зі скумбрії

Паштет зі скумбрії, скумбрія рецепт, рецепт паштету, закуска
Фото: Getty | Паштет зі скумбрії

Такий паштет подають на трохи підсушених скибочках чорного хліба. І він підійде навіть для святкового столу.

Заведено вважати, що паштети готують із м'яса, або із субпродуктів на кшталт печінки. Але з риби паштет виходить не менш смачний. Цей паштет готується з двох видів скумбрії, яка продається в будь-якому магазині. Залежно від того, яку скумбрію ви оберете, гарячого копчення чи холодного, зміниться й смак паштету. Подайте його на підсмажених грінках із чорного хліба, і у вас вийде чудова закуска.

Паштет зі скумбрії

Інгредієнти:

  • 1 велика скумбрія холодного або гарячого копчення (близько 500 г);
  • 1 банка оливок із анчоусами (400 г);
  • 1 велика цибулина;
  • 30 мл рослинної олії;
  • 50 г вершкового масла;
  • свіжомелений чорний перець;
  • бородинський хліб для подачі;
  • 1 банка скумбрії у власному соку (350 г).

Очистіть цибулю та дрібно наріжте. Обсмажте цибулю на середньому вогні в суміші олії та вершкового масла. Потім остудіть.

Обробіть скумбрію на філе, видаліть шкіру та всі дрібні кісточки. Наріжте якомога дрібніше.

Оливки відкиньте на друшляк, трохи обсушіть і дрібно наріжте.

Змішайте скумбрію з банки, зливши рідину, із цибулею та олією зі сковорідки в склянці занурювального блендера в пюре.

Змішайте всі підготовлені інгредієнти, приправте перцем і дайте паштету настоятися в холодильнику щонайменше пів години. Подавайте на тостах.

Читайте також:

На святковий стіл: рецепт класичного салату з печінки тріски

Смачна новинка, яку дуже легко готувати: простий рецепт спаржі

Жовто-сині та неповторні: як пофарбувати яйця на Великдень натуральними інгредієнтами