Ідеальна закуска на святковий стіл: рецепт паштету зі скумбрії
Такий паштет подають на трохи підсушених скибочках чорного хліба. І він підійде навіть для святкового столу.
Заведено вважати, що паштети готують із м'яса, або із субпродуктів на кшталт печінки. Але з риби паштет виходить не менш смачний. Цей паштет готується з двох видів скумбрії, яка продається в будь-якому магазині. Залежно від того, яку скумбрію ви оберете, гарячого копчення чи холодного, зміниться й смак паштету. Подайте його на підсмажених грінках із чорного хліба, і у вас вийде чудова закуска.
Паштет зі скумбрії
Інгредієнти:
- 1 велика скумбрія холодного або гарячого копчення (близько 500 г);
- 1 банка оливок із анчоусами (400 г);
- 1 велика цибулина;
- 30 мл рослинної олії;
- 50 г вершкового масла;
- свіжомелений чорний перець;
- бородинський хліб для подачі;
- 1 банка скумбрії у власному соку (350 г).
Очистіть цибулю та дрібно наріжте. Обсмажте цибулю на середньому вогні в суміші олії та вершкового масла. Потім остудіть.
Обробіть скумбрію на філе, видаліть шкіру та всі дрібні кісточки. Наріжте якомога дрібніше.
Оливки відкиньте на друшляк, трохи обсушіть і дрібно наріжте.
Змішайте скумбрію з банки, зливши рідину, із цибулею та олією зі сковорідки в склянці занурювального блендера в пюре.
Змішайте всі підготовлені інгредієнти, приправте перцем і дайте паштету настоятися в холодильнику щонайменше пів години. Подавайте на тостах.
Читайте також:
На святковий стіл: рецепт класичного салату з печінки тріски
Смачна новинка, яку дуже легко готувати: простий рецепт спаржі
Жовто-сині та неповторні: як пофарбувати яйця на Великдень натуральними інгредієнтами