Розділи
Матеріали

Найсмачніша закуска на святковий стіл: рецепт кабачкового торту

Дар'я Бережна
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram | Кабачковий торт

Такий торт дуже легко приготувати й він точно вам сподобається.

Кабачковий торт – це варіація на тему кабачкових оладок. А ще це легка у приготуванні та надзвичайно смачна закуска-салат. Підійде як для звичайного перекусу, так і для святкового столу. Рецептом поділились на сайті Radiotrek.

Кабачковий торт

Інгредієнти:

  • кабачки — 4 шт.;
  • кріп або кінза;
  • три яйця;
  • борошно — 5 ст. л.;
  • сіль і перець — до смаку.

Для начинки:

  • помідори — 5 шт;
  • майонез — 5 ст. л.;
  • 4 зубчики часнику.

Кабачки помийте та натріть на великій тертці. Підсолити і залишити на 15 хв. Тоді кабачкову масу віджати від соку і перекласти у глибоку миску. Посоліть та поперчить. Додайте дрібно нарізану зелень та яйця. Добре перемішайте, а тоді – вмішайте борошно. Отриману кабачкову масу розділіть на 4-5 порцій, які смажитимуться по черзі.

На невеликій сковороді розігрійте олію. Кабачкову масу викладаємо на сковороду, розрівнюючи лопаткою, аби вийшов один великий млинець. Обсмажуємо з обох сторін до рум'яної скоринки.

В окремій мисці змішайте майонез і пропущений через прес часник.

Отримані кабачкові млинці викладаємо на велику тарілку. Кожен з них змащуємо столовою ложкою майонезу з часником і викладаємо зверху тонко нарізані помідори. Останній млинець також змащуємо соусом із часником і прикрашаємо.

Перед подачею на стіл такий тортик має трохи настоятися у холодильнику. Для цього вистачить години.

Читайте також:

Найсмачніший спосіб приготувати кабачки: рецепт скибочок у сирному клярі

Поки сезон ще не закінчився: як приготувати фаршировані кабачки

Коржик із кабачків: як приготувати смачну закуску із сезонних овочів