Щоб капуста добре просочилася розсолом, її необхідно на 5–6 годин відправити в холодильник, а ще краще — на всю ніч.
Осінь — саме час зібрати з ділянок урожай, що залишився, і заховати його на зиму як у свіжому вигляді, так і відправити під кришечку. Якщо у вас вродила капуста, і ви не знаєте, куди її прилаштувати, приготуйте капусту швидкого засолу. Це — справжнє джерело вітамінів, добавка до салатів і просто смачна закуска. Як її зробити, розповіли в кулінарному блозі "Консервація і кулінарія".
Капуста швидкого посолу
Інгредієнти:
- капуста білокачанна — 300 г;
- морква — 200 г;
- цибуля ріпчаста — 3 шт;
- часник — 2-3 зубчики;
- оцет 9% — 1,5 ст. л.
Для розсолу:
- вода — 0,5 л;
- цукор — 5 ст.л;
- сіль — 2 ч. л;
- запашний перець-горошок — 15 шт;
- лавровий лист — 3 шт;
- перець гострий — 1 стручок.
Спосіб приготування:
Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Моркву почистити, промити і натерти на великій тертці. Цибулю почистити, обполоснути холодною водою і нарізати кільцями.
У банку викласти шарами частину капусти, щоб вона закривала дно, потім частину моркви і цибулю. У такий самий спосіб викласти шарами решту овочів.
Часник очистити, порізати пластинками, викласти останнім шаром. Налити в банку з овочами розсіл. Останній готується так: у сотейнику змішати всі інгредієнти, закип'ятити, остудити. Влити туди оцет.
Банки закрийте пластиковими кришками і помістіть у холодильник або льох. Залиште на 5–6 годин
Читайте також:
Молода капуста, тушкована з копченою свинячою грудинкою: рецепт ситної страви
Тушкована капуста з томатною пастою: як приготувати смачну пісну страву
Пиріг із лососем і броколі: як швидко приготувати смачну страву