Капуста швидкого посолу: простий рецепт смачної закуски

маринована капуста
Фото: t.me/c/1394837786/10305

Щоб капуста добре просочилася розсолом, її необхідно на 5–6 годин відправити в холодильник, а ще краще — на всю ніч.

Осінь — саме час зібрати з ділянок урожай, що залишився, і заховати його на зиму як у свіжому вигляді, так і відправити під кришечку. Якщо у вас вродила капуста, і ви не знаєте, куди її прилаштувати, приготуйте капусту швидкого засолу. Це — справжнє джерело вітамінів, добавка до салатів і просто смачна закуска. Як її зробити, розповіли в кулінарному блозі "Консервація і кулінарія".

Капуста швидкого посолу

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна — 300 г;
  • морква — 200 г;
  • цибуля ріпчаста — 3 шт;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • оцет 9% — 1,5 ст. л.

Для розсолу:

  • вода — 0,5 л;
  • цукор — 5 ст.л;
  • сіль — 2 ч. л;
  • запашний перець-горошок — 15 шт;
  • лавровий лист — 3 шт;
  • перець гострий — 1 стручок.

Спосіб приготування:

Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Моркву почистити, промити і натерти на великій тертці. Цибулю почистити, обполоснути холодною водою і нарізати кільцями.

У банку викласти шарами частину капусти, щоб вона закривала дно, потім частину моркви і цибулю. У такий самий спосіб викласти шарами решту овочів.

Часник очистити, порізати пластинками, викласти останнім шаром. Налити в банку з овочами розсіл. Останній готується так: у сотейнику змішати всі інгредієнти, закип'ятити, остудити. Влити туди оцет.

Банки закрийте пластиковими кришками і помістіть у холодильник або льох. Залиште на 5–6 годин

Читайте також:

Молода капуста, тушкована з копченою свинячою грудинкою: рецепт ситної страви

Тушкована капуста з томатною пастою: як приготувати смачну пісну страву

Пиріг із лососем і броколі: як швидко приготувати смачну страву