Розділи
Матеріали

Найоригінальніша намазка з баклажанів: як приготувати бабагануш

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Бабагануш

Цю популярну страву готують на Близькому Сході і вона становить конкуренцію не менш популярному хумусу.

Близькосхідна закуска бабагануш — це крем із баклажанів з обов'язковим додаванням часнику, лимонного соку та кунжутної пасти тахіні. Виходить смачна намазка, в яку можна, як і в хумус, вмочати свіжі овочі, або ж намащувати її на грінки та хлібці. Фокус розповість, як приготувати бабагануш.

Бабагануш

Інгредієнти:

  • 2 баклажани;
  • 2 ст. л. тахіні;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ч. л. копченої паприки;
  • Сіль, мелений чорний перець.

Розігрійте духовку до 200 °С. Загорніть баклажани у фольгу і запікайте протягом 45-50 хв. Вийміть, зніміть фольгу й остудіть. Можна запікати баклажани і без фольги, як для ікри з баклажанів.

Зніміть шкірку із запечених овочів, м'якоть покладіть у сито та помістіть над мискою. Залиште на 20 хв, щоб стекла зайва рідина.

З'єднайте м'якоть баклажанів із тахіні, оливковою олією, лимонним соком і часником. Посоліть, приправте чорним перцем і подрібніть блендером до однорідності. Перекладіть у миску, посипте копченою паприкою. І подавайте до столу.

Часник можна запекти цілою голівкою в лушпинні разом із баклажанами, розрізавши вздовж і скропивши оливковою олією. Тоді смак часнику в бабагануші буде ніжнішим.

Читайте також:

Найпростіша та найсмачніша закуска з баклажанів: рецепт смачної страви

Ідеально до тостів: рецепт намазки з баклажанів

Ікра з баклажанів з гарбузом: рецепт смачної закуски з Португалії