Розділи
Матеріали

Економний, але дуже смачний: як приготувати англійський яблучний пиріг

Дар'я Бережна
Фото: iamcook.ru | Яблучний крамбл

Яблучний крамбл почали готувати під час Другої світової війни, коли у Великій Британії діяв режим економії.

Яблучний крамбл хоча і з'явився в епоху дефіциту цукру, олії та всього іншого, але став надзвичайно популярним, тому що готувати його просто, а результат виходить дуже смачним. Фокус розповість, як його приготувати.

Яблучний крамбл

Інгредієнти:

три яблука;

борошно — 175 г;

цукор — 80 г;

вершкове масло — 200 г;

родзинки — 50 г;

кориця, ваніль.

Яблука очистіть, наріжте невеликими, але й не надто дрібними скибочками. Замочіть родзинки в окропі, за бажанням, можна додати у воду кальвадос, коньяк або бренді. Розтопіть трохи вершкового масла на сковорідці й обсмажте яблучні часточки до м'якості. Після того як вони розм'якнуть, посипте корицею і дайте постояти на вогні, щоб аромат розкрився.

В окремій мисці змішайте руками борошно з цукром і 175 грамами вершкового масла, поки не вийде крихта. Додайте ваніль і корицю в тісто.

Розкладіть яблучні часточки по дну форми для запікання, полийте рідиною, що залишилася на сковорідці після їхнього смаження, розсипте поверх яблук родзинки.

Покрийте яблука тістом і випікайте в духовці, розігрітій до 210 градусів, на 20 хвилин. Подавайте зі збитими вершками, або з ванільним морозивом.

Читайте також:

Пишний і ароматний: рецепт дріжджового пирога з яблуками

Ніжний і дуже м'який: рецепт яблучного пирога

Вам навіть не доведеться возитися з тістом: рецепт насипного пирога з яблуками