Розділи
Матеріали

Традиційні італійські галушки: як приготувати справжні ньокі

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Ньокки

Цю просту і дуже популярну страву в Італії готують всюди. А подають зі смачними соусами.

Ньокі, або gnocchi, це альпійська страва, яку також готують у Німеччині та Австрії, але вважається це все-таки стравою італійської кухні. Ньокі зазвичай подають із сиром, томатним соусом, песто або розтопленим вершковим маслом. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.

Ньокі

Інгредієнти

  • картопля — 400 г;
  • борошно — 250 г;
  • одне яйце;
  • тертий сир пармезан, сіль.

Спочатку підготуйте всі інгредієнти. Почистіть картоплю та відваріть у підсоленій воді близько 15 хвилин. Картопля має стати м'якшою, але зберігати форму. Розімніть картоплю за допомогою виделки або товкача.

Змішайте пюре з яйцем і борошном та вимісіть тісто. Сформуйте з тіста тонкі ковбаски і наріжте шматочками завдовжки близько сантиметра.

У великій каструлі закип'ятіть воду, підсоліть і киньте туди ньокі. Варіть 3-5 хвилин або до того моменту, коли вони спливуть. Дістаньте ньоккі, викладіть на тарілки і посипте тертим пармезаном. Можна подавати ньоккі з томатним соусом, а можна приготувати простий сирний соус із горгонзолою.

У каструлі розтопіть на слабкому вогні молоко, вершки, вершкове масло і крупно нарізану горгонзолу. Приправте сіллю, свіжим перцем і, якщо хочете, мускатним горіхом. Готуйте, поки сир не розплавиться, і подавайте до ньокі.

Читайте також:

Як у фастфуді, але смачніше: як приготувати картоплю по-селянськи

Найпростіший рецепт: як приготувати пиріг-запіканку з картоплею та кабачками

Картопляна піца: рецепт смачної та простої закуски