Цю просту і дуже популярну страву в Італії готують всюди. А подають зі смачними соусами.
Ньокі, або gnocchi, це альпійська страва, яку також готують у Німеччині та Австрії, але вважається це все-таки стравою італійської кухні. Ньокі зазвичай подають із сиром, томатним соусом, песто або розтопленим вершковим маслом. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.
Ньокі
Інгредієнти
- картопля — 400 г;
- борошно — 250 г;
- одне яйце;
- тертий сир пармезан, сіль.
Спочатку підготуйте всі інгредієнти. Почистіть картоплю та відваріть у підсоленій воді близько 15 хвилин. Картопля має стати м'якшою, але зберігати форму. Розімніть картоплю за допомогою виделки або товкача.
Змішайте пюре з яйцем і борошном та вимісіть тісто. Сформуйте з тіста тонкі ковбаски і наріжте шматочками завдовжки близько сантиметра.
У великій каструлі закип'ятіть воду, підсоліть і киньте туди ньокі. Варіть 3-5 хвилин або до того моменту, коли вони спливуть. Дістаньте ньоккі, викладіть на тарілки і посипте тертим пармезаном. Можна подавати ньоккі з томатним соусом, а можна приготувати простий сирний соус із горгонзолою.
У каструлі розтопіть на слабкому вогні молоко, вершки, вершкове масло і крупно нарізану горгонзолу. Приправте сіллю, свіжим перцем і, якщо хочете, мускатним горіхом. Готуйте, поки сир не розплавиться, і подавайте до ньокі.
Читайте також:
Як у фастфуді, але смачніше: як приготувати картоплю по-селянськи
Найпростіший рецепт: як приготувати пиріг-запіканку з картоплею та кабачками
Картопляна піца: рецепт смачної та простої закуски