Томатна паста на кухні — універсальний інгредієнт для соусів і супів. І її необов'язково купувати в магазині.
Коли зима близько, саме час швидше приготувати побільше заготовок із сезонних овочів. Наприклад, томатну пасту. І вона вийде куди смачнішою, ніж у магазині. Кількість інгредієнтів залежить від ваших можливостей і бажань.
Томатна паста
Інгредієнти:
- помідори — 4 кг;
- оливкова олія — 60 мл;
- сіль — 1½ чайні ложки;
- лимонна кислота — ½ чайні ложки.
Підготуйте всі інгредієнти. Помідори помийте, підсушіть і довільно наріжте. Налийте оливкову олію в каструлю, покладіть у каструлю нарізані помідори та доведіть усі інгредієнти до кипіння. Важливо, щоб помідори не пригоріли.
Після того як помідори закиплять, одразу зменшіть вогонь і варіть майбутню пасту протягом 10-15 хвилин. Зупиніть процес варіння, коли помідори розм'якнуть і їхня шкірка почне легко відділятися від м'якоті.
Потім протріть помідори через дрібне сито — шкірку і насіння викиньте. У томатне пюре додайте лимонну кислоту і сіль, гарненько перемішайте. Лимонна кислота тут необхідна як консервант.
Розігрійте духовку до 140 градусів, увімкніть режим конвекції. Вилийте отримане томатне пюре на деко і відправляйте його в духовку на 3 години. Щоб пюре рівномірно пропеклося, кожні пів години гарненько його помішуйте.
Коли пюре гарненько загусне і набуде насиченого червоного кольору, це означає, що воно готове. Дайте йому охолонути.
Тепер пасту можна використовувати як вам заманеться — додавати її в борщі, в рагу, в соуси і в пасту. А якщо вам захочеться зберегти пасту надовго, закатайте її в банку або заморозьте про запас.
Читайте також:
Відмінно підійде до м'яса: рецепт гострого соусу на зиму
Кетчуп "Пальчики оближеш": простий рецепт незамінного соусу на зиму
Замість магазинного кетчупу: як приготувати простий і смачний томатний соус