Розділи
Матеріали

Напрочуд свіжий і смачний: рецепт східного салату з червоної капусти

Дар'я Бережна
Фото: Freepik | Східний салат із червоної капусти

Протягом десятиліть червону капусту маринували в оцті або готували з неї салати. Цей вам точно сподобається.

З червонокачанної капусти можна приготувати напрочуд свіжий салат, сповнений східних ноток граната, фісташок і м'яти. Червонокачанна капуста хрустка і має чудовий смак, якщо її їсти прямо з миски або подавати з прісним хлібом на кшталт лаваша. Рецептом поділилися на сайті NZZ.

Східний салат із червоної капусти

Інгредієнти:

  • 250 г червонокачанної капусти;
  • 1 огірок;
  • 1 червоний солодкий перець;
  • зелена цибуля;
  • 150 г насіння граната.

Для заправки:

  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • сік 0,5 лимона;
  • 1 столова ложка білого винного оцту;
  • 1 чайна ложка меду;
  • 2 столові ложки гранатової патоки (якщо є);
  • 0,5 ч. л. солі.

Для гарніру:

  • 20 г свіжого кропу;
  • 20 г свіжої м'яти;
  • 2 столові ложки фісташок, крупно нарізаних;
  • 2 столові ложки кедрових горіхів, крупно нарізаних;
  • коржі для подачі.

Розріжте червону капусту навпіл, видаліть качан, наріжте її скибочками мандоліною завтовшки близько 4 мм, потім подрібніть.

Огірок і перець розріжте навпіл, видаліть насіння і наріжте кубиками якомога менше. Зелену цибулю нарізаємо тонкими кільцями.

Усі інгредієнти добре перемішайте із зернами граната.

Для соусу складіть усі інгредієнти в банку для консервації, закрийте і добре струсіть.

Акуратно обсмажте фісташки та кедрові горіхи. Дрібно нарізаємо листя кропу та м'яти. Під час подачі викладіть салат у велику миску, перемішайте з соусом, щедро прикрасьте кропом і м'ятою та посипте горіхами. Подавайте з коржами або їжте як є.

Читайте також:

Салат "Біла шуба": рецепт улюбленої страви по-новому

Як грецький, але смачніший: рецепт овочевого салату із сирними кульками

Капустяний салат зі смачною заправкою: рецепт популярного коул слоу