Розділи
Матеріали

Виходить пікантно і ніжно: рецепт курячої печінки з яблуками

Дар'я Бережна
Фото: katarina_movchan/Instagram | Куряча печінка з яблуками

Печінка куряча, або яловича, чудово поєднується з яблуками. І це виходить дуже смачно.

Куряча печінка готується з яблуками. І фруктові нотки пом'якшують трохи різкуватий смак печінки. Якщо захочете замість курячої використовувати телячу або яловичу — теж вийде смачно. Рецептом поділилися на сайті Cookpad.

Якщо ви ще не готували печінку за таким рецептом, обов'язково спробуйте, вона виходить дуже ніжною, смачною і дуже ароматною. Це чудовий варіант вечері для всієї родини.

Печінка з яблуками

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 500 г;
  • сіль — за смаком;
  • яблуко — 8 штук;
  • мелений чорний перець — за смаком.

Половину яблук вимийте, виріжте серцевину і розріжте на четвертинки. Розкладіть на деку, приправте за смаком і запечіть у духовці до готовності. Або можна їх нарізати дрібніше й обсмажити на сковороді. Це буде гарнір до печінки.

Другу частину яблук очистіть від шкірки та серцевини, наріжте, покладіть на суху сковорідку і поставте на середній вогонь. Можна підлити трохи води — вона все одно випарується. Потім, коли яблуко стане м'яким, покладіть печінку. Перемішайте і тушкуйте ще кілька хвилин. Яблуко під кінець повністю вбереться в печінку. Посоліть і поперчіть. Печінка з яблуком готова.

Читайте також:

Новий смак: рецепт курячої печінки в томатному соусі

Паштет із яловичої печінки: покроковий рецепт смачної та ситної намазки

Ситно і бюджетно: рецепт салату з курячою печінкою та морквою