Виходить пікантно і ніжно: рецепт курячої печінки з яблуками
Печінка куряча, або яловича, чудово поєднується з яблуками. І це виходить дуже смачно.
Куряча печінка готується з яблуками. І фруктові нотки пом'якшують трохи різкуватий смак печінки. Якщо захочете замість курячої використовувати телячу або яловичу — теж вийде смачно. Рецептом поділилися на сайті Cookpad.
Якщо ви ще не готували печінку за таким рецептом, обов'язково спробуйте, вона виходить дуже ніжною, смачною і дуже ароматною. Це чудовий варіант вечері для всієї родини.
Печінка з яблуками
Інгредієнти:
- куряча печінка — 500 г;
- сіль — за смаком;
- яблуко — 8 штук;
- мелений чорний перець — за смаком.
Половину яблук вимийте, виріжте серцевину і розріжте на четвертинки. Розкладіть на деку, приправте за смаком і запечіть у духовці до готовності. Або можна їх нарізати дрібніше й обсмажити на сковороді. Це буде гарнір до печінки.
Другу частину яблук очистіть від шкірки та серцевини, наріжте, покладіть на суху сковорідку і поставте на середній вогонь. Можна підлити трохи води — вона все одно випарується. Потім, коли яблуко стане м'яким, покладіть печінку. Перемішайте і тушкуйте ще кілька хвилин. Яблуко під кінець повністю вбереться в печінку. Посоліть і поперчіть. Печінка з яблуком готова.
Читайте також:
Новий смак: рецепт курячої печінки в томатному соусі
Паштет із яловичої печінки: покроковий рецепт смачної та ситної намазки
Ситно і бюджетно: рецепт салату з курячою печінкою та морквою