Савойська капуста чудово підходить для голубців. У неї приємний горіховий смак і м'яке листя.
Із савойської капусти можна готувати і звичайні голубці, і особливі, великі голубці по-бургундськи. Вони виходять великими: по одному на порцію. І готуються вони на подушці з овочів і в бульйоні. Виходить дуже смачно. Фокус розповість, як їх приготувати.
Голубці із савойської капусти
Інгредієнти:
- качан савойської капусти;
- яловичий фарш — 200 г;
- свинячий фарш — 200 г;
- дві цибулини;
- бекон — 100 г;
- хлібні крихти — 50 г;
- яловичий бульйон — 2 л;
- селера — 1 стебло;
- морква — 1 штука;
- цукор — 2 ст. л.;
- вершкове масло — 100 г;
- сіль, рослинна олія, мелений чорний перець.
Розберіть качан савойської капусти на листя. Листя на три хвилини покладіть у киплячу підсолену воду, щоб воно стало м'якшим. Злегка приварене листя перекладіть у крижану воду, щоб воно остаточно не розм'якло.
Капусту, що залишилася, наріжте тонкою соломкою. На суміші вершкового масла й олії припустіть нарізаний дрібними кубиками бекон, додайте дрібно порізану цибулину — обсмажте до м'якості, додайте капусту, посоліть, додайте трохи цукру й тушкуйте помішуючи сім–десять хвилин.
Готову капусту злегка остудіть і змішайте з фаршем та хлібною крихтою. Посоліть і поперчіть. З отриманої суміші сформуйте кульки розміром з кулак і загорніть у капустяне листя.
На суміші вершкового масла з рослинною олією обсмажте до карамельного кольору нарізані великими шматочками ріпчасту цибулю, одну моркву і стебло селери. Перекладіть овочі в глибоке деко, покладіть зверху голубці та залийте гарячим яловичим бульйоном. Закрийте зверху фольгою, зробіть кілька дірочок, щоб виходила пара, і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, приблизно на годину.
Готові голубці подавайте з бульйоном.
Читайте також:
Якщо максимально спростити рецепт: найшвидші та дуже ліниві голубці
Як приготувати ніжні голубці з молодої капусти: покроковий рецепт смачної страви
Пісні голубці за старовинним буковинським рецептом: як приготувати смачну страву