Розділи
Матеріали

Готується просто і швидко: рецепт плову з індичкою в сковороді

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Плов з індичкою на сковороді

Головне в плові — це спеції. Тож виберіть ті, які вам до смаку.

Плов — традиційна страва народів середньої Азії. Традиційно плов готують із бараниною, але можна і з яловичиною. Утім, готувати можна зі свининою, і з куркою, і з індичкою, хоча це, звісно, вже буде не традиційна східна страва. У плову є кілька особливостей: наприклад, співвідношення рису, м'яса та моркви має бути однаковим. На кілограм рису використовують кілограм моркви та кілограм м'яса. До плову зазвичай додають часник, зіру (кумин), барбарис і гострий перчик. Рецептом поділилися на сайті Cookpad.

Плов з індичкою на сковороді

Інгредієнти:

  • 500 г філе індички;
  • 450 г рису для плову;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 середні моркви;
  • 1 головка часнику;
  • 6 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. сушеного барбарису;
  • ½ ч. л. зіри;
  • 1 ч. л. паприки;
  • сіль, свіжомелений чорний перець.

Наріжте індичку невеликими шматочками. Цибулю наріжте пір'ям, моркву натріть на великій тертці. Зріжте верхню частину головки часнику, зніміть кілька шарів лушпиння, але саму головку залиште цілою.

У глибокій сковорідці розігрійте олію і тушкуйте цибулю до прозорості. Додайте моркву і готуйте на середньому вогні 7–10 хвилин, помішуючи. Викладіть у сковорідку індичку, посоліть, приправте перцем і спеціями та обсмажте.

Всипте промитий рис, налийте гарячу воду, щоб вона покривала шар рису на 2 см. Не перемішуючи плов, втопіть у рисі головку часнику. Накрийте сковорідку кришкою, зменшіть вогонь і готуйте 20–25 хвилин. Перед подачею акуратно перемішайте.

Читайте також:

Плов із булгура: як приготувати смачну страву

Справжній плов: важливі хитрощі приготування

Ідеальна страва на вечерю: рецепт рису з куркою та овочами на сковороді