Головне в плові — це спеції. Тож виберіть ті, які вам до смаку.
Плов — традиційна страва народів середньої Азії. Традиційно плов готують із бараниною, але можна і з яловичиною. Утім, готувати можна зі свининою, і з куркою, і з індичкою, хоча це, звісно, вже буде не традиційна східна страва. У плову є кілька особливостей: наприклад, співвідношення рису, м'яса та моркви має бути однаковим. На кілограм рису використовують кілограм моркви та кілограм м'яса. До плову зазвичай додають часник, зіру (кумин), барбарис і гострий перчик. Рецептом поділилися на сайті Cookpad.
Плов з індичкою на сковороді
Інгредієнти:
- 500 г філе індички;
- 450 г рису для плову;
- 1 велика цибулина;
- 2 середні моркви;
- 1 головка часнику;
- 6 ст. л. рослинної олії;
- 1 ч. л. сушеного барбарису;
- ½ ч. л. зіри;
- 1 ч. л. паприки;
- сіль, свіжомелений чорний перець.
Наріжте індичку невеликими шматочками. Цибулю наріжте пір'ям, моркву натріть на великій тертці. Зріжте верхню частину головки часнику, зніміть кілька шарів лушпиння, але саму головку залиште цілою.
У глибокій сковорідці розігрійте олію і тушкуйте цибулю до прозорості. Додайте моркву і готуйте на середньому вогні 7–10 хвилин, помішуючи. Викладіть у сковорідку індичку, посоліть, приправте перцем і спеціями та обсмажте.
Всипте промитий рис, налийте гарячу воду, щоб вона покривала шар рису на 2 см. Не перемішуючи плов, втопіть у рисі головку часнику. Накрийте сковорідку кришкою, зменшіть вогонь і готуйте 20–25 хвилин. Перед подачею акуратно перемішайте.
Читайте також:
Плов із булгура: як приготувати смачну страву
Справжній плов: важливі хитрощі приготування
Ідеальна страва на вечерю: рецепт рису з куркою та овочами на сковороді