Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Готується просто і швидко: рецепт плову з індичкою в сковороді

Плов з індичкою на сковороді, плов з індичкою, плов рецепт
Плов з індичкою на сковороді | Фото: Getty Images

Головне в плові — це спеції. Тож виберіть ті, які вам до смаку.

Плов — традиційна страва народів середньої Азії. Традиційно плов готують із бараниною, але можна і з яловичиною. Утім, готувати можна зі свининою, і з куркою, і з індичкою, хоча це, звісно, вже буде не традиційна східна страва. У плову є кілька особливостей: наприклад, співвідношення рису, м'яса та моркви має бути однаковим. На кілограм рису використовують кілограм моркви та кілограм м'яса. До плову зазвичай додають часник, зіру (кумин), барбарис і гострий перчик. Рецептом поділилися на сайті Cookpad.

Плов з індичкою на сковороді

Інгредієнти:

  • 500 г філе індички;
  • 450 г рису для плову;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 середні моркви;
  • 1 головка часнику;
  • 6 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. сушеного барбарису;
  • ½ ч. л. зіри;
  • 1 ч. л. паприки;
  • сіль, свіжомелений чорний перець.
Відео дня

Наріжте індичку невеликими шматочками. Цибулю наріжте пір'ям, моркву натріть на великій тертці. Зріжте верхню частину головки часнику, зніміть кілька шарів лушпиння, але саму головку залиште цілою.

У глибокій сковорідці розігрійте олію і тушкуйте цибулю до прозорості. Додайте моркву і готуйте на середньому вогні 7–10 хвилин, помішуючи. Викладіть у сковорідку індичку, посоліть, приправте перцем і спеціями та обсмажте.

Всипте промитий рис, налийте гарячу воду, щоб вона покривала шар рису на 2 см. Не перемішуючи плов, втопіть у рисі головку часнику. Накрийте сковорідку кришкою, зменшіть вогонь і готуйте 20–25 хвилин. Перед подачею акуратно перемішайте.

Читайте також:

Плов із булгура: як приготувати смачну страву

Справжній плов: важливі хитрощі приготування

Ідеальна страва на вечерю: рецепт рису з куркою та овочами на сковороді