Розділи
Матеріали

Випічка для гарного настрою: рецепт мінібулочок із маком

Оксана Ханас
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Булочки виходять дуже м'якими і буквально тануть у роті. Їх можна подавати до чаю, кави, а також із молоком.

У холодну вогку погоду гарячий чай з ароматною, м'якою і теплою булочкою з маком зігріє і подарує гарний настрій. Своїм рецептом мінібулочок з маком поділилася відома кулінарна блогерка Юлія Симончук. Їх із легкістю приготує навіть господиня-початківець.

Мінібулочки-рулети з маком

Інгредієнти:

  • борошно – 750-800 г;
  • молоко – 250 мл;
  • сухі дріжджі – 10 г;
  • яйце – 1 шт (+ 1 жовток для змащування);
  • сметана – 250 гр;
  • масло вершкове – 60 г;
  • цукор – 4 ст. л;
  • сіль – 0,5 ч. л;
  • макова начинка.

Спосіб приготування:

У тепле (не гаряче) молоко додати 1 ст. л цукру, дріжджі та 1 ст. л борошна. Перемішати й накрити рушником на 5-10 хвилин.

До опари додати розтоплене (не гаряче) масло, сметану, яйце, сіль і цукор, що залишився, перемішати. Поступово просіяти борошно і замісити тісто. Борошно додавати поступово, оскільки його може піти менше або трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Місити не менше 10 хвилин, після чого накрити рушником і поставити в тепле місце підходити.

Тісто обім'яти, розкачати в пласт, викласти начинку, загорнути в рулет і защипнути край. Розрізати на порційні шматки, викласти на деко, накрити рушником, щоб підійшли. Змастити жовтком з 1 ст. л. молока або без нього. Випікати в розігрітій духовці за 180 градусів 35-40 хв до готовності.

Читайте також:

Булочки з сиром: простий рецепт смачної випічки

Дуже смачні булочки з оригінальним інгредієнтом: покроковий рецепт

Сицилійські бріоші: покроковий рецепт ніжної випічки