Розділи
Матеріали

Пісне меню: рецепт смачного супу без м'яса

Дар'я Бережна
Фото: shefdonna.com | Пісний квасолевий суп з естрагоном

Зараз триває Різдвяний піст, тож це саме час спробувати пісні страви.

Різдвяний піст розпочався 15 листопада і триватиме до 24 грудня. У цей період віряни утримуються від продуктів тваринного походження. Пісні супи — це смачні страви, які просто приготувати і які чудово втамовують голод. Рецептом поділилися на сайті Click.

Пісний квасолевий суп з естрагоном

Інгредієнти:

  • 300 г квасолі;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 моркви;
  • 1 невелика селера;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • 3–4 столові ложки томатної пасти;
  • 1 пучок свіжого естрагону;
  • 2–3 лаврові листки;
  • сіль і перець за смаком;
  • 1 літр води;
  • 2 столові ложки оцту;
  • 1 зубчик часнику.

Почніть із варіння квасолі у великій каструлі з холодною водою. Дайте покипіти приблизно 10 хвилин, потім злийте воду і залийте чистою. Доведіть квасолю до кипіння.

В окремій каструлі на олії обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте нарізану кубиками моркву та селеру і готуйте ще кілька хвилин.

Додайте томатну пасту і дайте покипіти інгредієнтам разом кілька хвилин, потім додайте цю суміш до квасолі, яка вариться.

Додайте лавровий лист, дрібно нарізаний естрагон і товчений часник. Залиште суп варитися до повної готовності квасолі.

Перш ніж вимкнути вогонь, додайте сіль, перець і оцет за смаком, щоб надати контрастного смаку. Подавайте суп гарячим, посипавши свіжим естрагоном.

Читайте також:

Блогер спробував унікальний суп, який готують без зупинки вже 50 років (відео)

Класичний Харчо: як приготувати ситний суп, який зігріє в холодну погоду

Наситить і зігріє: рецепт курячого супу з сиром і вершками