Наситить і зігріє: рецепт курячого супу з сиром і вершками

суп, курячий суп
Фото: zefirka_recipes

Ситний і водночас легкий для шлунка такий суп добре вгамує голод, не залишивши відчуття важкості та переїдання.

Легкий, але ситний суп із куркою, сиром і вершками — найкраще рішення для вечері. Ароматний і смачний він зігріє в холодний вечір і вгамує голод. Своїм перевіреним рецептом цієї страви поділилася кулінарна блогерка Юлія.

Сирний суп із куркою

Інгредієнти

  • куряче стегно — 1 шт;
  • плавлений сир — 2 шт;
  • картопля — 3 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • гриби — 150 г;
  • броколі — 150 г;
  • зелень;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

Відварити курку в підсоленій воді, накривши каструлю кришкою і періодично знімаючи піну.

Гриби порізати й обсмажити до готовності. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти, обсмажити на олії до м'якості.

⠀Через 20 хвилин додати в бульйон нарізану кубиками картоплю. Після закипання варити 5-7 хвилин. Потім відправити в каструлю овочі, перемішати, накрити кришкою і варити ще 5-7 хвилин.

Далі додати в суп натертий на тертці плавлений сир. Знову все перемішати. Сир має розплавитися в бульйоні.

Під час подачі суп посипати дрібно порубаною зеленню. Також можна додати сухарики.

Читайте також:

Курячий суп із галушками: рецепт зігрівальної страви для осінніх вечорів

Смачно і ситно: рецепт ароматного горохового супу

Найсмачніший суп: рецепт бозбашу (відео)