Розділи
Матеріали

Символ Різдва: рецепт приготування смачнючих пампушок із начинкою

Оксана Ханас
Фото: yummy.lera/instagram

Смачні, м'які та з мандариновою начинкою всередині, такі пампушки потішать і зовнішнім виглядом, і смаком.

Пампушки — одна з традиційних страв святкового столу на Різдво. Традиційно їх готують із часником, але є й солодкі пампушки. Як їх приготувати, розповіла та показала кулінарна блогерка Валерія Велігура.

Пампушки

Інгредієнти (на 25 шт):

Для опари:

  • дріжджі сухі — 15 г (або 30 г свіжих);
  • молоко — 250 мл;
  • борошно — 40 г;
  • цукор — 10 г.

Для тіста:

  • опара;
  • яйця — 1 шт;
  • цукор — 40 г;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • дрібка солі;
  • вершкове масло — 50 г;
  • цедра 1 апельсина;
  • борошно — 400-425 г борошна.

Для мандаринового джему:

  • очищені мандарини — 500 г;
  • цукор — 250 г;
  • агар-агар — 8 г;
  • цедра й сік 1 апельсина.

Для глазурі:

  • цукрова пудра — 150 г;
  • олія без запаху — 10 мл;
  • чай матча — 1 ч. л;
  • молоко — 30-50 мл.

Спосіб приготування:

Спочатку готуємо опару. У глибокій мисці змішайте тепле молоко, борошно, цукор і дріжджі. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 20 хвилин.

У цей час слід змішати яйце, цукор, ванільний цукор, сіль, розтоплене масло і цедру. Додати опару і перемішати. Поступово просіяти борошно і замісити м'яке еластичне тісто, яке зовсім трішки липнутиме до рук. Накрити плівкою, рушником і залишити в теплому місці на годину.

Після закінчення цього часу тісто обім'яти та сформувати 25 кульок. Залишити в теплому місці під рушником ще на 20 хвилин.

Далі в сковороді розігріти олію, обсмажити в ній кульки, періодично перевертаючи, 3-4 хвилини. Готові пончики викласти на паперовий рушник і дати їм охолонути. ⠀ ⠀

Тим часом готуємо джем. Цукор змішати з агар-агаром, додати до очищених і нарізаних мандаринів разом із соком і цедрою апельсина. Довести до кипіння і помішуючи, варити 7-8 хвилин. Дати охолонути. ⠀ ⠀

Для глазурі з'єднати пудру, масло, матча і молоко, все добре перемішати до однорідної маси. ⠀

У готових пампушках зробити отвір, заповнити джемом, покрити глазур'ю і прикрасити. Дати застигнути і можна подавати на стіл.

Читайте також:

М'які, як хмаринка: простий рецепт домашніх булочок із варенням

Булочки з часниковим маслом: рецепт ароматної та смачної випічки

Булочки з сиром: простий рецепт смачної випічки