Салати можна просто приготувати і їсти, як олів'є. А можна розкласти їх по тарталетках і перетворити на смачну закуску.
Святкові тарталетки — це чудове рішення для столу на Новий рік. Міні-закуски додають шарму сервіровці та мають ошатний вигляд. У невеликі кошики можна розкласти звичні новорічні салати. Наприклад, смачний салат із печінки тріски. Фокус зібрав топ-3 найкращих салатів для тарталеток.
Але будь-який салат можна пристосувати для тарталеток, навіть олів'є.
Салат із печінкою тріски
Інгредієнти:
- печінка тріски — 100 г;
- зелений горошок — 70 г;
- картопля — 70 г;
- одне яйце;
- одна маленька цибулина;
- рослинна олія, або майонез;
- тарталетки — 15 штук;
- лимон, кріп, сіль.
Картоплю відваріть у мундирі, очистіть і остудіть. Наріжте дрібними кубиками. Яйця відваріть круто і подрібніть. Зелений заморожений горошок бланшуйте в киплячій підсоленій воді 1-2 хвилини. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, полийте лимонним соком і залиште на 5-10 хвилин замаринуватися. Печінку тріски дістаньте з олії та викладіть на паперові рушники, щоб стекла зайва олія. Розламайте печінку тріски виделкою на великі шматки. І дрібно наріжте кріп. Змішайте цибулю з горошком, яйцями, картоплею і кропом, заправте олією і перемішайте. Додайте печінку тріски та перемішайте. Розкладіть по тарталетках і прикрасьте скибочкою лимона.
Тарталетки з куркою та свіжим огірком
Інгредієнти:
- куряча грудка — 300 г;
- огірки — 200 г;
- два яйця;
- твердий сир — 100 г;
- майонез, зелена цибуля, сіль, тарталетки.
Курку опустіть у холодну підсолену воду, доведіть до кипіння, вимкніть плиту і залиште на 20 хвилин під кришкою.
Яйця відваріть круто і дрібно наріжте. Остиглу курку теж дрібно наріжте. Сир натріть на крупній тертці. Дрібно наріжте зелену цибулю, а огірки наріжте соломкою. Змішайте всі інгредієнти та розкладіть салат по тарталетці.
Тарталетки з червоною рибою та авокадо
Інгредієнти:
- слабосолона червона риба — 50 г;
- авокадо — 1 штука;
- вершковий сир — 70 г;
- лимонний сік, зелена цибуля, тарталетки.
Авокадо розріжте навпіл, витягніть кісточку і дістаньте м'якоть ложкою. Подрібніть м'якоть авокадо в блендері разом із сирним сиром. Збризніть лимонним соком. Додати нарізану зелену цибулю. Рибу наріжте тонкими скибочками. Викладіть на дно тарталеток суміш сиру й авокадо. Зверху красиво покладіть червону рибу. Посипте зверху зеленою цибулею і подавайте.
Читайте також:
Курячий салат: як приготувати святкову страву всього із шести інгредієнтів
Класичний олів'є з яловичиною: рецепт святкового салату
Салат із копченою ковбасою та корейською морквою: рецепт смачної та ситної страви