Розділи
Матеріали

Пишні млинці з корицею: простий рецепт смачного сніданку

Дар'я Бережна
Пишні млинці з корицею | Фото: NYT

Для любителів млинців цей рецепт точно стане улюбленим.

Пишні млинці, або оладки можна приготувати на різних молочних продуктах, або зовсім на воді. Ці млинці готують на йогурті і додають у тісто корицю, тож вони виходять дуже ароматними. Рецептом поділилися на сайті Kwestia Smaku.

Пишні млинці з корицею

Інгредієнти:

  • 350 г натурального йогурту;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 2 яйця;
  • 3 столові ложки ріпакової олії або вершкового масла;
  • 230 г борошна;
  • 1 чайна ложка харчової соди;
  • 1/2 чайної ложки розпушувача;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 1 столова ложка цукру.

Покладіть у миску йогурт, цукор, яйця та рослинне або розтоплене вершкове масло. Перемішайте вінчиком або збийте міксером.

Додайте борошно, соду та розпушувач і знову перемішайте.

Розігрійте сковороду для млинців і зменшіть вогонь. Покладіть по дві столові ложки суміші на кожен млинець і акуратно розподіліть тісто, щоб вийшов тонший млинець. Смажте по три млинці за раз, оскільки вони піднімуться. Смажте на повільному вогні, близько 2 хвилин.

Тим часом розтопіть вершкове масло з цукром і корицею. Отриману коричну пасту вилийте ложкою поверх млинців, створюючи візерунок у вигляді равлика.

Щойно млинці добре підрум'яняться, переверніть їх лопаткою і смажте ще недовго, близько хвилини. Викладіть на тарілку, протріть пательню паперовим рушником і повторіть, поки тісто не скінчиться.

Читайте також:

Підійдуть будь-які начинки: рецепт тонких млинців на молоці

Смачні та ароматні: рецепт млинців із сиром

Ажурні млинці на дріжджах: покроковий рецепт