Класичний торт "Мурашник": найпростіший рецепт смачних ласощів

Дар'я Бережна
Торт "Мурашник", торт мурашник рецепт, торт мурашник фото Торт "Мурашник", торт мурашник рецепт, торт мурашник фото
Фото: Getty Images | Торт "Мурашник"

Торт "Мурашник" зазвичай готували зі шматочків пісочного печива зі згущеним молоком. Але навіть цей простий десерт можна зробити більш вишуканим.

Торт "Мурашник" зазвичай готували наші мами та бабусі. І він багатьом подобався через простоту рецепта: печиво і згущене молоко. Але цей рецепт трохи складніший: основу ми готуємо самі. Фокус розповість як приготувати смачний торт "Мурашник".

Головне пам'ятати, в процесі формування торта, коли йому надають форму мурашника, не перестаратися, щоб не переламати крихке печиво.

Торт "Мурашник"

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г вершкового масла;
  • півсклянки цукру;
  • склянка сметани (20% жирності);
  • дрібка солі;
  • ½ ч. л. розпушувача;
  • ½ ч. л. соди, гашеної лимонним соком або оцтом;
  • 500 г борошна.

Для крему та прикраси:

  • банка вареного згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла;
  • родзинки, горіхи, сухофрукти, цукати;
  • білий шоколад або будь-який інший на ваш смак.

Розтопіть 200 г вершкового масла. До кипіння доводити не треба. У вас має вийти приблизно склянка масла.

Змішуємо масло з половиною склянки цукрового піску, склянкою сметани, дрібкою солі.

Додаємо ½ ч. л. розпушувача і стільки ж соди, гашеної лимонним соком або оцтом. Усе ретельно перемішуємо.

Додаємо 500 г (3,5-4 склянки) борошна і замішуємо тісто. Воно має вийти густим і щільним.

На півгодини відправляємо тісто в холодильник. А потім прокручуємо його в м'ясорубці або тремо на крупній тертці. Краще робити це одразу над вистеленим пергаментом листом. Намагайтеся, щоб тіста в результаті вийшов один рівномірний шар. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин. Даємо охолонути.

І готуємо крем. Банку вареного згущеного молока перемішуємо з 200 г вершкового масла кімнатної температури. Після акуратно перемішуємо лопаткою свіжоспечене печиво і крем.

Формуємо сам торт у вигляді такого мурашника, який вам більше до душі. У цей момент можна доповнити торт родзинками, горіхами на ваш смак, цукатами та сухофруктами. Прикрашаємо торт "Мурашник" розтопленим білим шоколадом. Відправляємо торт у холодильник на кілька годин, але найкраще на ніч. Торт "Мурашник" готовий: нарізайте і насолоджуйтеся.

Читайте також:

Надзвичайно смачний десерт на свята і просто так: як приготувати торт із грушею та шоколадом

Італійський березневий десерт: рецепт торта "Мімоза"

Неймовірний смак і дивовижний аромат: рецепт незвичайного торта "Наполеон" (відео)