Якщо не знаєте, чим порадувати рідних на вечерю, приготуйте незвичну, але дуже смачну страву — ліниві курячі голубці. Часу це займе небагато, а результат приємно здивує.
Своїм перевіреним рецептом поділилася кулінарна блогерка Наталія Жук.
Ліниві курячі голубці
Інгредієнти:
- курячі стегна — 6 шт;
- рис — 120 г;
- маленький качан капусти;
- сіль, чорний перець, паприка;
- тепла вода — 400 мл;
- томатна паста — 1 ст. л;
- вершкове масло — 30 г.
Для соусу:
- натуральний йогурт — 150 гр;
- сіль — 1 ч. л;
- приправа для курки — 1 ч. л;
- гірчиця — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Курячі стегна помити, надрізати кожне так, як показано на відео.
Для соусу змішати всі інгредієнти, додати його до м'яса, добре перемішати і залишити на 20 хвилин.
У форму для запікання викласти рис. Краще взяти басматі. Посолити його, додати приправу за смаком і бажанням, полити соняшниковою олією.
Нарізати капусту і викласти її на рис, посолити, поперчити, посипати паприкою.
До теплої води додати столову ложку томатної пасти, перемішати і полити капусту.
Викласти на капусту замариновані курячі стегна. Зверху на м'ясо можна покласти кілька шматочків вершкового масла, а також дерев'яні шпажки або палички для суші та накрити змоченим у воді пергаментом.
Відправити форму з вмістом у розігріту до 200 градусів духовку на 50-60 хвилин.
Читайте також:
На обід або вечерю: рецепт смачних курячих рулетів у духовці
Курячі нагетси: рецепт швидкого і дуже популярного перекусу
Курячі крильця: простий рецепт із пікантним маринадом