Вареники — одна з найпопулярніших українських страв. Їх готують на пару, варять у воді та навіть смажать. Ті, кому не хочеться довго возитися з ними на кухні, готують так звані ліниві вареники.
Одним із таких рецептів поділилася кулінарна блогерка Наталія Жук.
Ліниві вареники на сковороді.
Інгредієнти:
- вода — 850 г;
- сіль — 1 ч. л;
- борошно — 320 г;
- кисломолочний сир — 250 г;
- сіль — за смаком;
- твердий сир — 100 г;
- пучок кропу;
- вершкове масло.
Спосіб приготування:
Змішати сіль, воду і борошно, перемішати все до однорідної маси.
Для начинки змішати сир, натертий сир, зелень, посолити.
Розігріту сковорідку змастити олією і налити тісто, як показано на відео. Обсмажити з одного боку до золотистого кольору і перевернути. Викласти начинку, накрити другою половинкою млинця, змастивши зверху олією, і обсмажити з обох боків.
Готові вареники викласти на блюдо і подавати до столу з улюбленим соусом або зі сметаною.
Тісто виходить дуже тоненьким і ніжним, а начинка — неймовірно смачною.
Читайте також:
Справжній український десерт: рецепт полтавських вареників із вишнею на пару
Смачні вареники з сиром: рецепт популярної української страви
Чудовий рецепт тіста для вареників: усе виходить дуже смачно