Розділи
Матеріали

Смачно і швидко: рецепт лінивих вареників на сковороді

Оксана Ханас
Фото: nataliia_zhuk_cooking

Вареники — одна з найпопулярніших українських страв. Їх готують на пару, варять у воді та навіть смажать. Ті, кому не хочеться довго возитися з ними на кухні, готують так звані ліниві вареники.

Одним із таких рецептів поділилася кулінарна блогерка Наталія Жук.

Ліниві вареники на сковороді.

Інгредієнти:

  • вода — 850 г;
  • сіль — 1 ч. л;
  • борошно — 320 г;
  • кисломолочний сир — 250 г;
  • сіль — за смаком;
  • твердий сир — 100 г;
  • пучок кропу;
  • вершкове масло.

Спосіб приготування:

Змішати сіль, воду і борошно, перемішати все до однорідної маси.

Для начинки змішати сир, натертий сир, зелень, посолити.

Розігріту сковорідку змастити олією і налити тісто, як показано на відео. Обсмажити з одного боку до золотистого кольору і перевернути. Викласти начинку, накрити другою половинкою млинця, змастивши зверху олією, і обсмажити з обох боків.

Готові вареники викласти на блюдо і подавати до столу з улюбленим соусом або зі сметаною.

Тісто виходить дуже тоненьким і ніжним, а начинка — неймовірно смачною.

Читайте також:

Справжній український десерт: рецепт полтавських вареників із вишнею на пару

Смачні вареники з сиром: рецепт популярної української страви

Чудовий рецепт тіста для вареників: усе виходить дуже смачно