Пальчики оближеш: рецепт салату з язиком, горошком та огірками
Швидкий і смачний салат із язиком, огірками та горошком — легка як у приготуванні, так і для організму страва. Він добре втамовує голод, додає сил і може прикрасити не тільки повсякденне меню, а й святковий стіл.
Перевіреним рецептом такого салату поділилася кулінарна блогерка Катерина Мовчан.
Салат із язиком, огірком і зеленим горошком
Інгредієнти:
- відварений і почищений свинячий язик – 300 г;
- свіжі огірки – 3 шт;
- консервований горошок – 300 г;
- яблучний оцет – 0,5 ст. л;
- цукор – 0,5 ч. л;
- тепла вода – 150 мл;
- сіль і перець за смаком;
- майонез – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно замаринувати цибулю. Для цього порізати її тонкими півкільцями, скласти в миску, додати цукор, оцет і воду. Перемішати і залишити маринуватися, поки нарізаються всі інші інгредієнти.
Огірок порізати соломкою. За бажання можна очистити його від шкірки. Язик нарізати так само.
Усі продукти викласти в глибоку миску, додати горошок, зливши з нього попередньо всю рідину, і мариновану цибулю. Посолити за смаком, додати перець і майонез. Салат добре перемішати і можна подавати до столу.
Якщо хочете, щоб страва набралася смаку, потримайте її трохи в холодильнику.
Читайте також:
Дуже швидко і дуже ситно: рецепт смачного салату з тушонкою
Грузинська кухня: рецепт смачного салату для тих, хто худне
Дешево і смачно: рецепт картопляної ковбаси