Розділи
Матеріали

Пальчики оближеш: рецепт салату з язиком, горошком та огірками

Оксана Ханас
Фото: katarina_movchan/Instagram

Швидкий і смачний салат із язиком, огірками та горошком — легка як у приготуванні, так і для організму страва. Він добре втамовує голод, додає сил і може прикрасити не тільки повсякденне меню, а й святковий стіл.

Перевіреним рецептом такого салату поділилася кулінарна блогерка Катерина Мовчан.

Салат із язиком, огірком і зеленим горошком

Інгредієнти:

  • відварений і почищений свинячий язик – 300 г;
  • свіжі огірки – 3 шт;
  • консервований горошок – 300 г;
  • яблучний оцет – 0,5 ст. л;
  • цукор – 0,5 ч. л;
  • тепла вода – 150 мл;
  • сіль і перець за смаком;
  • майонез – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно замаринувати цибулю. Для цього порізати її тонкими півкільцями, скласти в миску, додати цукор, оцет і воду. Перемішати і залишити маринуватися, поки нарізаються всі інші інгредієнти.

Огірок порізати соломкою. За бажання можна очистити його від шкірки. Язик нарізати так само.

Усі продукти викласти в глибоку миску, додати горошок, зливши з нього попередньо всю рідину, і мариновану цибулю. Посолити за смаком, додати перець і майонез. Салат добре перемішати і можна подавати до столу.

Якщо хочете, щоб страва набралася смаку, потримайте її трохи в холодильнику.

Читайте також:

Дуже швидко і дуже ситно: рецепт смачного салату з тушонкою

Грузинська кухня: рецепт смачного салату для тих, хто худне

Дешево і смачно: рецепт картопляної ковбаси