Смачна і проста страва на вечерю: рецепт кабачкового рагу
Кабачки вже почали з'являтися на прилавках супермаркетів, і саме час згадати старі рецепти та пошукати нові, щоб урізноманітнити повсякденне меню цим смачним і корисним овочем.
Кулінарна блогерка Вікторія поділилася перевіреним рецептом смачного кабачкового рагу. Порадуйте рідних цією смачною стравою.
Кабачкове рагу
- кабачок – 3 шт;
- олія гхі – 1 ст. л;
- цибуля – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- перець – 1 шт;
- часник – 4 зуб;
- помідори – 6 шт;
- спеції: сіль, мелений перець, хмелі-сунелі — за смаком;
- лавровий лис;
- зелень.
Для заливки:
- сметана – 200 г;
- молоко – 150 мл;
- борошно – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Молоді невеликі кабачки помити, порізати півкільцями й обсмажити з двох боків на сухій пательні до золотистості.
На іншій сковорідці розтопити олію, викласти дрібно порізану цибулю й обсмажити протягом кількох хвилин. Додати порізані: моркву півкільцями, перець кубиком, часник дрібно. Смажити, помішуючи, 5 хвилин.
Викласти порізані кубиком помідори, посмажені кабачки, перемішати. Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні, іноді помішуючи, 10 хвилин. Додати спеції, лавровий лист, знову перемішати. Тушкувати все разом ще кілька хвилин.
До сметани додати молоко, борошно, добре перемішати і залити цією сумішшю овочі. Тушкувати разом, час від часу помішуючи, 10-15 хвилин. Додати дрібно посічену зелень, перемішати і через кілька хвилин вимкнути.
Читайте також:
Найсмачніший спосіб приготувати кабачки: рецепт скибочок у сирному клярі
Коржик із кабачків: як приготувати смачну закуску із сезонних овочів
Швидко і просто приготувати: рецепт маринованих кабачків по-корейськи