Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Смачна і проста страва на вечерю: рецепт кабачкового рагу

рагу з кабачків, кабачки рецепти, кабачки як готувати
Фото: cook_with_me_at_home

Кабачки вже почали з'являтися на прилавках супермаркетів, і саме час згадати старі рецепти та пошукати нові, щоб урізноманітнити повсякденне меню цим смачним і корисним овочем.

Кулінарна блогерка Вікторія поділилася перевіреним рецептом смачного кабачкового рагу. Порадуйте рідних цією смачною стравою.

Кабачкове рагу

  • кабачок – 3 шт;
  • олія гхі – 1 ст. л;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • перець – 1 шт;
  • часник – 4 зуб;
  • помідори – 6 шт;
  • спеції: сіль, мелений перець, хмелі-сунелі — за смаком;
  • лавровий лис;
  • зелень.

Для заливки:

  • сметана – 200 г;
  • молоко – 150 мл;
  • борошно – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Молоді невеликі кабачки помити, порізати півкільцями й обсмажити з двох боків на сухій пательні до золотистості.

На іншій сковорідці розтопити олію, викласти дрібно порізану цибулю й обсмажити протягом кількох хвилин. Додати порізані: моркву півкільцями, перець кубиком, часник дрібно. Смажити, помішуючи, 5 хвилин.

Відео дня

Викласти порізані кубиком помідори, посмажені кабачки, перемішати. Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні, іноді помішуючи, 10 хвилин. Додати спеції, лавровий лист, знову перемішати. Тушкувати все разом ще кілька хвилин.

До сметани додати молоко, борошно, добре перемішати і залити цією сумішшю овочі. Тушкувати разом, час від часу помішуючи, 10-15 хвилин. Додати дрібно посічену зелень, перемішати і через кілька хвилин вимкнути.

Читайте також:

Найсмачніший спосіб приготувати кабачки: рецепт скибочок у сирному клярі

Коржик із кабачків: як приготувати смачну закуску із сезонних овочів

Швидко і просто приготувати: рецепт маринованих кабачків по-корейськи