Розділи
Матеріали

Як правильно зварити ідеальне куряче філе: проста порада від шеф-кухаря

Оксана Ханас
Фото: Freepik

Соковите куряче філе, не переварене і не сире, приготувати дуже просто, якщо дотримуватися кількох простих рекомендацій.

Своїм перевіреним способом зварити ідеальне куряче м'ясо поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.

Як приготувати куряче філе?

Інгредієнти:

  • куряча грудка — 1 шт;
  • сіль — щіпка;
  • цибуля зелена — 2 пірця;
  • часник — 1 зубчик;
  • вода — півтора літра.

Спосіб приготування:

Курка має бути кімнатної температури. Дістаньте її з холодильника за кілька годин до варіння. У каструлю залити воду, додати цибулю, часник і сіль, довести до кипіння.

Вода має булькати.

Викласти в каструлю м'ясо, накрити кришкою і варити рівно одну хвилину на середньому вогні, після чого вимкнути плиту. При цьому кришку каструлі відкривати не можна. Залиште курку в окропі ще на 25 хвилин. Тільки після цього її можна діставати і вживати в їжу.

Якщо будете брати більше філе за кількістю, то норму води збільште до 2 літрів.

Вага сирого філе має бути 250 гр. Якщо вона більша, то варити м'ясо необхідно до трьох хвилин.

Читайте також:

На обід або вечерю: рецепт смачних курячих рулетів у духовці

Пряні та трохи гострі: рецепт курячих крилець і смачного соусу

Ідеально до вечері: рецепт курячих стегенець у грибному соусі