Як правильно зварити ідеальне куряче філе: проста порада від шеф-кухаря
Соковите куряче філе, не переварене і не сире, приготувати дуже просто, якщо дотримуватися кількох простих рекомендацій.
Своїм перевіреним способом зварити ідеальне куряче м'ясо поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.
Як приготувати куряче філе?
Інгредієнти:
- куряча грудка — 1 шт;
- сіль — щіпка;
- цибуля зелена — 2 пірця;
- часник — 1 зубчик;
- вода — півтора літра.
Спосіб приготування:
Курка має бути кімнатної температури. Дістаньте її з холодильника за кілька годин до варіння. У каструлю залити воду, додати цибулю, часник і сіль, довести до кипіння.
Вода має булькати.
Викласти в каструлю м'ясо, накрити кришкою і варити рівно одну хвилину на середньому вогні, після чого вимкнути плиту. При цьому кришку каструлі відкривати не можна. Залиште курку в окропі ще на 25 хвилин. Тільки після цього її можна діставати і вживати в їжу.
Якщо будете брати більше філе за кількістю, то норму води збільште до 2 літрів.
Вага сирого філе має бути 250 гр. Якщо вона більша, то варити м'ясо необхідно до трьох хвилин.
Читайте також:
На обід або вечерю: рецепт смачних курячих рулетів у духовці
Пряні та трохи гострі: рецепт курячих крилець і смачного соусу
Ідеально до вечері: рецепт курячих стегенець у грибному соусі