Приготування цього продукту не займе багато часу.
Твердий сир на будь-який смак можна без проблем купити в будь-якому магазині, проте приготований у домашніх умовах, зовсім не порівняти з придбаним. Зробити його своїми руками досить просто, головне — дотримуватись рецептури та почерговості закладки інгредієнтів.
Твердий сир
Складові:
- Молоко — 1 л;
- Сир домашній — 1 кг;
- Вершкове масло — 100 г;
- Яйця — 2 шт;
- Сіль — 1 ч. л;
- Сода — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Взяти невелику каструлю і змішати в ній молоко та сир. Добре перемішавши, поставити на вогонь і варити до кипіння або доти, доки не відокремиться сироватка. Цей процес може зайняти близько 10 хвилин.
Потім взяти друшляк і вистелити його марлею у два шари, після чого злити масу, щоб сироватка відокремилася від сиру. Коли вона стече, зібрати марлю разом і ще раз добре відтиснути сир за допомогою лопатки чи ложки.
У чистій мисці яйця змішати із сіллю та добре перемішати все виделкою.
У каструлю покласти вершкове масло, сир і поставити на вогонь, постійно помішуючи доти, поки масло не розтане. Після цього додати в масу яєчну суміш, зменшити вогонь і варити протягом 10 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою.
Коли маса стане густою і швидко почне застигати, перекласти її в контейнер, застелений пергаментним папером, або форму і дати охолонути, після чого поставити на ніч в холодильник.
Щоб сир мав цікавіший смак, під час варіння в нього можна додати горіхи або спеції. Такий сир чудово підійде для піци, бутербродів і просто як ситне доповнення до чаю або кави.
Нагадаємо, як приготувати смачний плов, замінивши рис булгуром, а також що треба зробити, щоб вийшла ідеальна маринована цибуля.