Холодний борщ на квасі відмінно освіжає у спекотні літні дні.
Літнє меню — це щось свіже, овочеве, що нагадує про квітучі луки, про першу ароматну зелень з маминого або бабусиного городу та соковиту хрустку редиску. У таку пору року все менше часу хочеться проводити на кухні біля гарячої плити і тим паче варити складні, наваристі, м'ясні супи. Тому пропонуємо приготувати по-літньому свіжий і дуже смачний холодний борщ за рецептом від Євгена Клопотенка. Український шеф-кухар рекомендує зробити заправку для страви на основі запеченого буряка та холодного хлібного квасу. Для приготування холодного борщу знадобиться мінімум інгредієнтів та вашого часу.
Інгредієнти:
- буряк (сирий) — 2 шт.;
- буряк (варений або запечений) — 2 шт.;
- хлібний квас — 1 ст.;
- щавель — 1 пучок;
- картопля (варена в мундирі) — 2 шт.;
- солодка гірчиця (на порцію) — 1 ст. л.;
- мікс салатів — 80 г;
- сіль і перець — за смаком.
Покроковий рецепт:
- Сирий буряк миємо, чистимо, нарізаємо довільними невеликими шматочками.
- Беремо соковитискач. Вижимаємо з буряка сік.
- Додаємо в буряковий свіжий сік одну склянку хлібного квасу. Зрештою має вийти співвідношення 1:1. Кількість фрешу залежить від розміру буряка. Додайте в отримані мікси трохи солі за смаком.
- Беремо дві картоплини, відварені в мундирі. Чистимо, нарізаємо невеликими кубиками. Те ж саме робимо із запеченим буряком. Змішуємо овочі в окремій мисці.
- Салат крупно нарізаємо, перекладаємо в овочі.
- Щавель миємо, нарізаємо крупно, попередньо відрізавши стебла.
- Кладемо щавель у миску до овочів і салату, додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо.
- У кожну тарілку, в якій подаватимете холодний борщ, кладемо по 1 чайній ложці солодкої гірчиці.
- Додаємо картоплю, кубики запеченого буряка, зелень і заливаємо сумішшю бурякового фрешу та квасу.
Смачного!
Фокус раніше розповідав, як приготувати смажені гострі кабачки із зеленню та доповнити страву сметанно-часниковим соусом.
Також Фокус пропонував зробити домашнє морозиво із солоною карамеллю, яке вийде набагато смачніше за покупне.