Розділи
Матеріали

Євген Клопотенко показав, чим можна замінити хліб

Фото: Клопотенко

На смак лемішки схожі на прісну мацу. Вони готуються швидко, і їх із задоволенням їдять як дорослі, і діти.

Хліб є небажаним продуктом для тих, хто хоче схуднути, тому відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує спекти альтернативу цьому продукту та пекти житні лемішки.

На вигляд вони нагадують сухарики, але ще тонші, ніби прісна маца. Лемішки ідеально підійдуть до м'яса, риби, салатів та закусок. Їх також можна брати на роботу або в дорогу як перекус.

Якщо при приготуванні житнє борошно замінити на гречане або кукурудзяне, то смак готового продукту кардинально зміниться. У тісто можна додавати насіння льону, часнику, каррі, кунжуту або інших спецій.

Житні лемішки

Складові:

  • Житнє борошно — 120 гр;
  • Вода — 30 мл;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Насіння льону — 1 ч. л;
  • Сіль — одна щіпка.

Спосіб приготування:

У миску всипати борошно і залити 30 мл окропу, все добре перемішати. Потім до борошна додати льон, сіль та два зубчики видавленого часнику. Масу необхідно добре перемішати, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Взяти деко і застелити його пергаментним папером. У цей час духовку включити на 160 градусів, щоб вона розігрівалася.

Взяти силіконову лопатку та розподілити масу тонким шаром не більше 2-3 мм. Потім відправити все до духовки десь на пів години.

Коли лемішки повністю застигнуть, розламати їх і подавати на стіл замість хліба.

Раніше ми писали про те, як приготувати домашній хліб у духовці, смак якого нічим не поступається магазинному. Ми також писали секрети приготування ідеального бісквіту і тортів без випічки.