Розділи
Матеріали

Рецепт найсмачніших оладок на сніданок

Фото: Соцмережі | Оладки на кефірі — найкращий вибір до сніданку

Багато хто нехтує сніданком, обмежуючись чашкою кави, але краще до неї спекти оладки.

Ранковий прийом їжі дуже важливий. Багато хто надає перевагу обмежуванню кавою і терпить голод до обіду, але сніданок необхідний, у цьому впевнені дієтологи.

А найпопулярнішим меню для сніданку є омлети та оладки. У соцмережах набирає популярності рецепт оладок на кефірі. Вони готуються швидко, а їсти їх можна з чим завгодно: йогуртом, свіжими ягодами чи улюбленим джемом.

Втім, вони і без добавок чудово наситять та зарядять енергією.

Оладки на кефірі

Складові:

  • Кефір — 500 мл;
  • Борошно — 500 г;
  • Два яйця;
  • Цукор — 2 ст. л;
  • Дві щіпки солі;
  • 1 ч. л соди (або розпушувач для тіста).

Яйця змішати з цукром і сіллю. Найкраще це робити вінчиком. Ледь підігріти кефір, але не доводити до кипіння. Просто щоб він став теплим. Потроху додаємо просіяне борошно і вимішуємо, поки маса не стане однорідною.

Після цього висипаємо в тісто соду, перемішуємо і даємо постояти 10-15 хвилин. Тепер оладки можна смажити. Подавати їх зі свіжими ягодами, або фруктами, тим більше зараз сезон персиків, малини і абрикосів. Або ж полити на тарілці йогуртом чи джемом. Ще одна чудова добавка до ранкових оладок — мед з подрібненими горіхами.

Раніше Фокус публікував рецепт хрустких американських млинців із популярної кулінарної книги Клементини Педлфорд — американської історикині їжі. Їх секрет — додатковий яєчний жовток та смаження у вершковому маслі.

Ще один рецепт із соцмереж, який варто спробувати — це італійський бісквіт "12 ложок". Його секрет у тому, що всі інгредієнти відмірюються звичайною столовою ложкою, що дуже зручно для тих, хто не має кухонних ваг і мірної склянки.