Вишукана страва урізноманітнить ваші смакові уподобання.
Знаєте, як зробити стиглі абрикоси ще смачнішими? Потрібно додати до них пікантну начинку із солоного сиру, волоських горіхів і меду, все це запекти в духовці, щоб фруктовий аромат і смак стали інтенсивнішими, і насолоджуватися незвичайною стравою у компанії друзів. Рецепт з Instagram.
Абрикоси із сиром, горіхами та медом
Для вишуканої закуски нам знадобиться:
- стиглі абрикоси — 0.5 кг;
- сир дорблю — 100 г;
- волоський горіх — 40 г;
- мед — 3 ч. л.
Покроковий рецепт:
- Абрикоси миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки.
- Горіхи очищаємо від зайвої шкаралупи.
- Сир нарізаємо невеликими кубиками.
- Кожну половинку абрикосу фаршируємо сумішшю із сиру та горіха. Зверху злегка поливаємо медом.
- Викладаємо нашу закуску на деко.
- Розігріваємо духовку до 190 градусів і запікаємо абрикоси 7-10 хвилин, доки сир не розплавиться.
Смачного!
Запечений інжир із сиром дорблю
Схожу страву можна приготувати з іншим не менш цікавим інгредієнтом — інжиром.
На дві порції нам знадобиться:
- інжир — 6 шт;
- сир дорблю — 40 г;
- мед — 2 ст. л.;
- горіхи, фісташки — 40 г;
- розмарин — 6-7 голочок.
Покроковий рецепт:
- Інжир миємо і розрізаємо на 4 частини, не дорізаючи до кінця, щоб вийшла "квіточка".
- Начиняємо кожен інжир кубиком сиру, зверху поливаємо медом, посипаємо подрібненими горішками (якщо використовуєте волоські горіхи, можна покласти шматочок повністю) і кладемо гілочку розмарину.
- Запікаємо в розігрітій духовці до 180 градусів приблизно п'ять хвилин, поки сир не розплавиться.
- Подаємо на стіл як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Смачного!
Фокус раніше писав про те, як приготувати улюблений десерт італійок — трубочки канолі по-сицилійськи з кремом рікота, шоколадною крихтою, цукатами та фісташками.
Також Фокус розповідав, як приготувати улюблений сніданок парижанок — тонкі млинці під апельсиновим соусом. Справжній французький десерт "Креп Сюзетт" закрутить вам голову своїм дивовижним смаком та ароматом.