Як стати розумнішим: 5 корисних горіхів, які допоможуть поліпшити роботу мозку
Щоденне вживання горіхів може бути корисним для здоров'я вашого мозку. Ці п'ять корисних видів горіхів, які потрібно обов'язково включити до свого раціону.
Підтримка здоров'я мозку допомагає поліпшити когнітивні функції, такі як пам'ять, навчання та прийняття рішень. Здоровий мозок також сприяє емоційному благополуччю і допомагає контролювати рівень стресу. У довгостроковій перспективі це може допомогти знизити ризик вікового зниження когнітивних функцій і деяких нейродегенеративних захворювань. Жирні кислоти омега-3 є корисними жирами, які підтримують здоров'я вашого мозку. Одними з найкращих джерел омега-3 є деякі види горіхів. Про це пише OnlyMyHealth.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!
Волоські горіхи
Волоський горіх не тільки своєю формою нагадує форму мозку, а й має властивості, що можуть бути корисними для цього важливого органу. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Nutrients, волоські горіхи містять кілька компонентів, що володіють антиоксидантною та протизапальною дією, які зменшують окислювальне ушкодження головного мозку та знижують ризик і прогресування легких когнітивних порушень і хвороби Альцгеймера.
Фісташки
Фісташки багаті корисними жирами, антиоксидантами і вітаміном B6, які підтримують когнітивні функції і допомагають знизити ймовірність вікового зниження когнітивних функцій. Дослідження 2017 року, опубліковане в журналі FASEB Journal, показало, що горіхи, зокрема фісташки, можуть підвищувати частоти мозкових хвиль, пов'язаних із пізнанням, зціленням, навчанням, пам'яттю та іншими важливими функціями мозку. Дослідники з Університету охорони здоров'я Лома Лінда також виявили, що фісташки викликають найбільший відгук гамма-хвиль.
Мигдаль
Давно відомо про важливість вживання мигдалю для здоров'я мозку і це насправді так. Мигдаль містить рибофлавін і L-карнітин, які підтримують когнітивні функції та загальне здоров'я мозку. Крім того, це чудове джерело жирних кислот омега-3, вітаміну Е, білка і магнію, що робить його джерелом поживних речовин.
Пекан
Пекан — це горіх, який росте в центральній і східній частині Північної Америки та в річкових долинах Мексики. Він багатий на антиоксиданти, мононенасичені жири та флавоноли, які сприяють зниженню когнітивних функцій і покращують загальний стан здоров'я мозку. Цей горіх також містить мінерали, такі як мідь, магній, марганець і цинк, що допомагають підтримувати функції мозку.
Кешью
Кеш'ю — один із найсмачніших горіхів, багатий поживними речовинами, що поліпшують роботу мозку, такими як вітамін К, цинк і магній. Крім того, він також містить корисні жири, такі як мононенасичені жири, які сприяють неврологічному здоров'ю, знижуючи ризик запалень і покращуючи функцію нервів. За даними WebMD, магній у кеш'ю також може допомогти знизити ризик інсульту, особливо геморагічного.
Нагадаємо, що одна порція горіхів на день допоможе знизити ризик депресії.
Раніше Фокус писав про те, що горіхи — це чудова інвестиція у здоров'я серця і підтримання ваги, особливо для людей, старших за 40 років.
Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.