Одне авокадо на тиждень може значно покращити здоров'я серця, — американські кардіологи
Згідно з новим дослідженням Американської кардіологічної асоціації, авокадо знижує ризик серцево-судинних захворювань на 16-21%.
Вживання двох або більше порцій авокадо щотижня може знизити ризик серцево-судинних захворювань, а заміна на авокадо деяких жировмісних продуктів, таких як масло, сир або оброблене м'ясо, знижує ймовірність таких захворювань, як ішемічна хвороба серця та інсульт, — розповідає про нове дослідженні New Food.
Авокадо містить харчові волокна, ненасичені жири та інші корисні компоненти, що підтримують здоровий рівень холестерину, про це йдеться в дослідженні, опублікованому в Журналі Американської кардіологічної асоціації.
Протягом 30 років дослідники вивчили дані понад 6000 жінок (у віці 30-55 років) та майже 42 000 чоловіків (у віці 40-75 років). Всі учасники дослідження не страждали на рак, ішемічну хворобу серця та інсульт на момент початку дослідження та жили в США. Дослідники задокументували 9185 випадків ішемічної хвороби серця та 5290 інсультів за більш ніж 30 років спостереження. Дієти учасників оцінювали за допомогою опитувальників про частоту приймання їжі, які давали на початку дослідження, а потім кожні чотири роки. Вони розрахували споживання авокадо з пункту анкети, в якому запитували про кількість та частоту споживання.
Дослідження показало, що після розгляду широкого спектра факторів ризику серцево-судинних захворювань та загальної дієти в учасників, які їли принаймні дві порції авокадо (одне авокадо) щотижня, ризик серцево-судинних захворювань був на 16% нижчий, а ризик ішемічної хвороби серця — на 21%, якщо порівняти з тими, хто ніколи чи рідко їв авокадо. Дослідники також зазначили, що, ґрунтуючись на статистичному моделюванні, заміна половини порції маргарину, олії, яєць, йогурту, сиру або м'ясних напівфабрикатів у день на таку ж кількість авокадо пов'язана зі зменшенням ризику серцево-судинних захворювань на 16-22%.
Ще про правильне харчування
Дієта чемпіонів: 5 золотих правил правильного харчування для здоров'я та краси. Секрет успіху олімпійських чемпіонів — не лише багаторічні тренування та сила духу, а й вивірене до дрібниць та збалансоване харчування. Як правильно налаштувати свій організм, навіть не бувши спортсменом, та підготувати його до занять у спортзалі, розповіла фахівчиня з харчування Fresh Fitness Food Джорджія Беллас.
Смак устриць: не сперечатися, а насолоджуватися. Як правильно вибирати і їсти делікатесні молюски. За довгу історію у світовій гастрономії склався контрастний образ — то устриці були символом розкоші, то бідності. Про них склали міфи й легенди — неправдиві, але це додає їм більше смаку.
Дієтологиня назвала небезпечні продукти, які старять мозок. Багато хто поспішає їсти те, що встигає купити в найближчому фастфуді, а сніданок обмежує пластівцями або мюслі. Але зловживання деякими продуктами призводить не лише до проблем із травними процесами, а й до погіршення когнітивних функцій.