Найніжніший сметанник, який тане в роті: покроковий рецепт
Такий сметанник відрізняється від чизкейка лише ніжнішим смаком.
Сметанник, приготовлений за рецептом кулінарної блогерки Галини (reeixit), на перший погляд не відрізнити від класичного чизкейка, проте на смак він ще ніжніший. Пропонуємо вам порадувати цим десертом своїх домочадців.
Сметанник
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 100 г;
- борошно кукурудзяне — 100 г;
- масло — 50 мл;
- молоко — 50 мл.
Для сметанної маси :
- сметана — 2 пакети будь-якої жирності (пакет 350-370 г);
- яйця — 3 шт.;
- борошно — 2 ст. л;
- банан — 1 шт.;
- ванільний цукор — 1 пакетик.
Спосіб приготування:
Борошно пшеничне та кукурудзяне перемішати, додати масло і молоко й знову все добре вимішати. В ідеалі має вийти трохи сипуча маса. Взяти форму діаметром 20-22 см, викласти основу, розрівняти на дні та сформувати бортики, все добре утрамбувавши.
Інгредієнти для сметанної начинки змішати та збити блендером. Масу, що вийшла, вилити на утрамбовану основу та відправити в розігріту до 160 градусів духовку на одну годину.
Після випікання дати сметаннику повністю охолонути. Можна поставити на кілька годин у холодильник.
За бажання готовий сметанник можна полити глазур'ю або розтопленим шоколадом.
Нагадаємо, як приготувати класичний сметанник і сметанник "Баунті".